Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AIKOS sistemos plėtrai – daugiau nei 5 mln. litų

Prieš pora metų sukurta sistema jau ne visiškai atitinka svetainės lankytojų poreikius, todėl nuspręsta ją toliau tobulinti.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Šio projekto įgyvendinimui skirta daugiau nei 5 mln. litų. Didžioji dalis šių lėšų – 4 mln. 900 tūkst. skiriami iš ES struktūrinių fondų, likusi dalis – iš Lietuvos biudžeto, teigiama pranešime spaudai.

Pasak svetainę koreguosiančio Švietimo informacinių technologijų centro direktoriaus Vaino Brazdeikio, tai daryti paskatino kelios priežastys. Pirmiausia – projektas skirtas daugiausiai jaunesniems mokiniams, o jiems ypač svarbi interaktyvi aplinka. Be to, keičiasi teisinė bazė, atsiranda naujos technologinės galimybės, leidžiančios patobulinti, nuolat atnaujinti AIKOS svetainėje skelbiamus duomenis. Lietuvai yra svarbu turėti tiesiogines jungtis su kitų Europos Sąjungos šalių panašiomis sistemomis, teikiančiomis informaciją apie studijų ir karjeros galimybes užsienyje, pavyzdžiui, PLOTEUS.

„Jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikai, norintys daugiau sužinoti apie studijas, išsirinkti patinkančią profesiją ar pasitikrinti savo gebėjimus, ilgiau neužsibus vien tik „sausą“ statistiką pateikiančiame puslapyje. Todėl atnaujintoje AIKOS diegsime interaktyvias priemones, testus, nuotraukas, filmuotą medžiagą, susijusią su konkrečiomis profesijomis ir taip skatinsime susidomėjimą“, – pasakojo V. Brazdeikis.

Numatomi trys pagrindiniai sistemos plėtros etapai: pirmiausia bus vykdoma svetainės lankytojų apklausa, siekiant išsiaiškinti, ko jie pasigenda AIKOS puslapiuose. Po to atsižvelgus į jų nuomonę bei pageidavimus, bus parengti pakeitimai, o paskutiniame etape – diegiama reikalinga programinė įranga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius