-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anksčiau nei įprastai lietuvius užpuolę peršalimo virusai išpūtė vaistinių apyvartas

Vasarai pasibaigus, o rudens pradžiai išlikus gražiai bei apgaulingai šiltai, rugsėjį šalyje į poliklinikas pasipylė viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sergantys pacientai. Nors šiemet anksčiau nei įprastai prasidėjęs peršalimo ligų sezonas nemažai daliai lietuvių reiškia subjurusią savijautą, tačiau vaistininkams tai – puikių pardavimų metas. Kai kuriose vaistinėse receptinių vaistų pardavimai antrojoje rugsėjo pusėje beveik 50 proc. viršija įprastinius rodiklius.
Receptas
Receptas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Receptinių vaistų pardavimų – beveik 50 proc. daugiau

„Šių metų rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais, lyginant su pernai metais, žymus augimas pastebimas vaistų nuo peršalimo kategorijoje. Vadinasi, galime patvirtinti, kad peršalimo ligų sezonas jau prasidėjęs. Perkamiausi vaistai yra įvairūs lašiukai nuo slogos bei vaistai nuo peršalimo ir karščiavimo karšto gėrimo pavidalu“, – paklausta apie pakitusius pardavimus peršalimo epidemijos laikotarpiu, tikino „BENU“ vaistinių tinklo vadovė Rasa Marcinkevičienė.

Pašnekovė pridūrė, kad nors sergamumas peršalimo ligomis pastebimas kiekvieną metų laiką, išskyrus vasarą, tačiau pats peršalimo pikas metai nuo metų skiriasi.

Vaistinė
Vaistinė

„Tai priklauso ir nuo orų, ir nuo vyraujančių virusų“, – paaiškino R.Marcinkevičienė,

Šiemet itin anksti prasidėjusį peršalimo ligų sezoną smarkiai pajuto ir „Eurovaistinė“ vaistinių tinklas.

Anot bendrovės komunikacijos vadovės Lauros Bielskės, gydytis nuo peršalimo šiais metais pradėta jau rugpjūtį, o rugsėjį vaistai nuo peršalimo jau perkami beveik penktadaliu dažniau nei per visą 2015 m. rugsėjo mėnesį.

„Praėjusią savaitę receptinių vaistų pardavimai, lyginant su ta pačia savaite pernai, išaugo 47,5 proc.“, – skaičius bėrė L.Bielskė, pažymėjusi, kad kiekvienais metais peršalimo ciklai yra panašūs, tačiau jų intensyvumas smarkiai skiriasi.

Daugėja perkančiųjų internetu

L.Bielskei antrina ir vienoje iš „Eurovaistinių“ dirbanti vaistininkė Valda Pulauskienė, patvirtinusi, jog peršalimu sergančiu klientų eilės vaistinėse matomos nuo pat rugsėjo pradžios.

„Didžiausią įtaką šiuo metų laiku turi temperatūrų skirtumas – šalti rytai ir vakarai“, – teigė V.Pulauskienė.

Kaune įsikūrusiai įmonei „Nemuno vaistinė“ priklausančio „Camelia“ vaistinių tinklo generalinė direktorė Aušra Budrikienė, kalbėdama apie apyvartos pokyčius rudens pradžioje, išskyrė ne tik tradiciškai gausėjantį klientų skaičių vaistinėse, bet ir internetinėje erdvėje.

„Padaugėjus susirgimų ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų virusinėmis infekcijomis, internetinėje vaistinėje „Camelia“ perkančių vartotojų padaugėja beveik 20 proc., o pardavimai rugsėjo mėnesį didesni apie 10 – 15 proc. lyginant su rugpjūčiu”, – sakė A.Budrikienė.

„Camelia“ vaistinių vadovė tikino, jog išaugusį elektroninės vaistinės populiarumą galėjo lemti nereceptinių vaistų pristatymo į namus paslauga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius