Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Klaipėdos Senojo turgaus prekystalio atsidūrė ir pastatai

Klaipėdos Senajame turguje netrukus bus galima įsigyti ne tik šiltų kojinių ir dešrų – bus bandoma parduoti ir aikštėje stovinčius apleistus pastatus. Už gautas lėšas planuojama prikelti turgavietę naujam gyvenimui.
_L5J2952
Klaipėdos Senasis turgus / 15min. nuotr.

Dar šiais metais ketinama pradėti pardavinėti dešimtmečius konservuotą statinį. Prieš tris dešimtmečius pastatytas kelių aukštų namas taip ir nebuvo užbaigtas. Baltų plytų namas uždengtas žaliu audiniu, nuo pašalinių aptvertas aukšta tvora. 

Bendrovės „Senasis turgus“ direktorius Arvydas Gaudiešius prisiminė, kad statinys miesto centre buvo statytas dar tuomet, kai į turgavietę prekiauti suvažiuodavo pietiečiai. „Planuota, kad pirmajame aukšte bus komercinės patalpos, o virš jų bus įrengti svečių kambariai atvykėliams. Laikai pasikeitė, o namas taip ir liko nebaigtas“, - pasakojo pašnekovas. 

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr. n/Už šį pastatą Klaipėdos centre bendrovė „Senasis turgus“ planuoja gauti per 150 tūkst. eurų.
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr. n/Už šį pastatą Klaipėdos centre bendrovė „Senasis turgus“ planuoja gauti per 150 tūkst. eurų.

Už šį pastatą „Senasis turgus“ ketina gauti apie 150 tūkst. eurų. Dar šiais metais viliamasi sulaukti susidomėjusių pirkėjų. 

Gautas lėšas ketinama panaudoti  Senosios turgavietės modernizavimui.  

Uostamiesčio širdyje veikiantis turgus traukia ne tik vietinius, bet ir atvykėlius. Remonto beveik nematęs turgaus pastatas net nėra šildomas, per didžiuosius šalčius prekeiviai skundžiasi sudėtingomis sąlygomis. 

Anot A.Gaudiešiaus halės remontą norima pradėti jau kitąmet. Bus tvarkomas pastato stogas, vidus. Vėliau ketinama sutvarkyti ir lauko paviljonus.  Skaičiuojama, kad turgavietės rekonstrukcijai ir visos erdvės aplinkui sutvarkymui per penkerius šešerius metus bus panaudota apie 17 mln. eurų. Dalį lėšų ketinama gauti iš Europos Sąjungos fondų. 

Klaipėdos Senajame turguje kasdien dirba apie 200-400 prekeivių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius