Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apeliacinis teismas pripažino, kad konkurentai „Bigbank“ pavadinimą reklamoje naudojo neteisėtai

Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo priimtą sprendimą dėl neteisėto vartojimo paskolų banko „Bigbank“ pavadinimo naudojimo „Google“ paieškos sistemoje.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo sprendimu greitųjų kreditų bendrovė „MCB Finance“, valdanti prekės ženklą „Credit 24”, turės atlyginti bankui 25 tūkst. Lt už tai, kad siekdama pritraukti lankytojų į savo interneto svetainę, „Google” paieškoje neteisėtai naudojo „Bigbank“ vardą.

Vilniaus apygardos teismas minėtą sprendimą priėmė praėjusių metų balandžio mėnesį. Tai buvo pirmas kartas šalies istorijoje, kai teismas už neteisėtą konkurento prekės ženklo naudojimą „Google“ paieškos sistemos reklamoje, bendrovę įpareigojo atlyginti nukentėjusiojo patirtą žalą. Tais pačiais metais bendrovė „MCB Finance“ šį sprendimą apskundė Lietuvos apeliaciniam teismui. Šių metų lapkričio mėn. jis paliko Vilniaus apygardos teismo sprendimą galioti.

„Credit 24”, turės atlyginti bankui 25 tūkst. Lt už tai, kad siekdama pritraukti lankytojų į savo interneto svetainę, „Google” paieškoje neteisėtai naudojo „Bigbank“ vardą

„Kitokio teismo sprendimo ir nesitikėjome, kadangi buvome visiškai įsitikinę savo teisumu. Apeliacinis teismas tik dar kartą patvirtino, kad konkurentai neteisėtai naudojosi banko pavadinimu reklaminiais tikslais ir gyventojams kėlė asociacijas su greitųjų kreditų bendrove, nors esame bankas. Tikimės, kad toks teismo sprendimas užkirs kelią nesąžiningai konkurencijai“, – pranešime spaudai cituojamas „Bigbank“ AS Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

Bankas „Bigbank“ 2010 m. kovo mėn. kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą dėl to, kad bendrovė „MCB Finance“ savavališkai naudojo bankui priklausantį vardą bei prekių ženklą „Google“ paieškos sistemoje. Į „Google“ įvedus raktinius žodžius „Big Bank“, vartotojai buvo nukreipiami į „MCB Finance“ tinklapį. Be to, „Bigbank“ pavadinimas buvo pateikiamas kartu su „MCB Finance" prekės ženklu „Credit 24“, tokiu būdu bendrovei „MCB Finance“ žymint savo siūlomas greitųjų kreditų paslaugas.

Teismo sprendimu bendrovė „MCB Finance“ įpareigota nutraukti neteisėtus veiksmus ir nenaudoti „Bigbank“ pavadinimo „Google“ paieškos sistemoje. Be to, bankui „Bigbank“ iš bendrovės „MCB Finance“ priteistas 25 tūkst. Lt žalos atlyginimas, 880 Lt žyminio mokesčio ir 5 proc. metinių palūkanų nuo 2010 m. balandžio 20 d. iki visiško teismo sprendimo įvykdymo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius