-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie ką prie vėlyvos vakarienės stalo kalbėjosi Artūras Zuokas ir Andrius Janukonis?

Trečiadienio vakarą Vilniaus meras Artūras Zuokas tyliai susitiko su verslininku, tikruoju sostinę šildančios „Vilniaus energijos“ šeimininku vadinamu Andriumi Janukoniu.Verslininkas atvažiavo į Užupį, kur gyvena A.Zuokas. Neaišku, ar jie susitiko A.Zuoko namuose, ar tame pačiame pastate esančiame restorane.
Andrius Janukonis
Andrius Janukonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Susitikimas vyko viešojoje erdvėje netylant diskusijoms, kodėl sostinėje šilumą gaminanti ir tiekianti „Vilniaus energia“ rinkosi už dujas mokėti penktadaliu daugiau taip išpūsdama gyventojų sąskaitas. Manipuliavimo kainomis skandale minima ir A.Janukonio pavardė, tačiau A.Zuoko teigimu, vėlyvo susitikimo metu apie šildymo temą nekalbėta visai.

A.Janukonis atvažiavo kalbėtis apie vėliavos stiebus?

Sostinės meras sako, kad vakarienės metu aptarti du vėliavų stiebai, kuriuos į Vilnių atgabeno A.Janukonio vadovaujamas koncernas „Icor“.

„Vilniaus mieste bendrauju su visais verslo atstovais. Taip pat ir su ponu Janukoniu. Susitikimas buvo visiškai nešilumine tema.

Viena iš „Icor“ grupės įmonių šiuo metu yra atsivežusi du 25 metrų aukščio vėliavų stiebus ir vieną iš tų stiebų įmonė norėtų padovanoti miestui.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas

Kaip tik dabar tas stiebas yra pastatytas prie Katedros varpinės, kur vasario 16 d. suplevėsuos didžiulė trispalvė. Kalbėjome, kokiu būdu ir kaip mums šis vėliavos stiebas bus padovanotas“, – pasakojo A.Zuokas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Valstybės institucijos bejėgės prieš vilniečius melžiančią „Vilniaus energiją“

Paklaustas, kaip dažnai tenka vakarais susitikinėti ir miesto reikalus aptarinėti su A.Janukoniu, meras teigė, kad įprastai tokie susitikimai vyksta savivaldybėje:

Su A.Janukoniu darbo reikalais mes bendraujame gana dažnai.

„Su A.Janukoniu darbo reikalais mes bendraujame palyginti dažnai. Šiais metais 3 ar 4 kartus esame bendravę savivaldybėje. Tai natūralu ir dėl A.Janukonio įmonės veiklos pobūdžio neišvengiama.“

Tačiau iki šiol A.Zuokas vengė būti viešumoje užfiksuotas su savo vaikystės pažįstamu iš Jonavos A.Janukoniu.

Pastarąjį kartą A.Zuokas ir A.Janukonis viešai vienoje vietoje buvo teismo posėdžiuose, kai Vilniaus meras drauge su A.Janukoniu buvo, nuteistas „už gerus darbus“. Po kelių metų bylinėjimosi 2009 m. A.Zuokas, A.Janukonis ir jo verslo partneris „Ogmios astra" valdybos pirmininkas Darius Leščinskas buvo nuteisti dėl bandymo papirkti sostinės tarybos narį Vilmantą Drėmą dideliu mastu. Jie siūlė V.Drėmai sudaryti didelės vertės projektavimo sandorį ir sumokėjo 45 tūkst. litų. Taip buvo siekiama, kad V.Drėma per mero rinkimus balsuotų už A.Zuoką. Ir meras, ir verslininkai buvo nubausti piniginėmis baudomis, jas sumokėjo, todėl jų teistumas išnykęs.

A.Janukonio paramos negauna

A.Zuoko teigimu, nei A.Janukonis, nei „Icor“ grupės įmonės jo rinkimų kampanijos neremia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rokas Masiulis: „Vilniaus energija“ specialiai permoka už dujas, kad šiluma kainuotų brangiau“

„Kaip žinote, pagal įstatymus tai yra neįmanoma. Aš pats esu tų įstatymų pataisų autorius, kol dar dirbau Seime. Finansavimas yra įmanomas tik partijos narių lėšomis. Taip pat naudojamės valstybės dotacija ir raginame aukoti po 40 litų fizinius asmenis kampanijos metu, o tai leidžia įstatymai“, – kalbėjo pašnekovas.

Paklaustas, ar pritaria energetikos ministro Roko Masiulio siūlymui, kad šilumos ūkyje veikiantiems verslininkams nebūtų leidžiama savo įmonių slėpti ofšorinėse zonose, A.Zuokas atsakė, kad ir dabar valstybė tikruosius bendrovių savininkus turi galimybę sužinoti.

Galiu pasakyti labai aiškiai, kad šiandien visus šilumos ūkyje veikiančių įmonių akcininkus valstybė žino, – tvirtino A.Zuokas.

„Šilumos tema tampa labai aktuali rinkimų kampanijos metu. Kai tik rinkimų kampanija baigiasi, visos tos temos nueina į antrąjį planą. Tai nėra gerai.

Galiu pasakyti labai aiškiai, kad šiandien visus šilumos ūkyje veikiančių įmonių akcininkus valstybė žino. Galiausiai valstybė turi specialiųjų tarnybų, kurios gali surinkti visą reikalingą informaciją, taip pat ir iš užsienio.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Energetikos ministras Rokas Masiulis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Energetikos ministras Rokas Masiulis

Jeigu norima sužinoti, kas yra įmonių akcininkai ir kas už tų akcininkų stovi, tikrai įmanoma. Toks ministro pareiškimas yra politinis, bet ne dalykinis“, – dėstė A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius