Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apribota kredito unijos „Naftininkų investicijos“ veikla ir nušalinta jos vadovybė

Kredito unijoje „Naftininkų investicijos“ nustačiusi finansinių pažeidimų ir atsižvelgdama į tai, kad ši kredito unija nevykdo kapitalo pakankamumo normatyvo, Lietuvos banko Priežiūros tarnyba laikinai apribojo jos veiklą ir nušalino unijos vadovybę.
Nacionalinė kredito unija
Kredito unija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kredito unijos „Naftininkų investicijos“ inspektavimo metu nustatyta, kad šios unijos finansinės ataskaitos neparodo tikrosios finansinės būklės. Atsižvelgdama į nustatytus pažeidimus ir į tai, kad, 2014 m. kovo 31 d. duomenimis, kredito unija nevykdė kapitalo pakankamumo normatyvo, o jos finansinė būklė kelia grėsmę indėlininkų ir visuomenės interesams, Lietuvos banko Priežiūros tarnyba laikinai, kol galutinai bus baigtas šios unijos inspektavimas ir įvertinti jo rezultatai, uždraudė kredito unijai priimti indėlius ir teikti paskolas.

Taip pat nuspręsta nuo einamų pareigų laikinai nušalinti kredito unijos „Naftininkų investicijos“ administracijos vadovę ir valdybos pirmininkę Lilijaną Laškovą ir Paskolų komiteto pirmininką Semioną Laškovą.

Kredito unijos vadovai neužtikrino, kad jos veikla atitiktų saugią ir patikimą kredito unijų veiklą reglamentuojančius teisės aktų reikalavimus.

"Kredito unijos vadovai neužtikrino, kad jos veikla atitiktų saugią ir patikimą kredito unijų veiklą reglamentuojančius teisės aktų reikalavimus", - teigia Lietuvos bankas.

Lietuvos bankas kredito unijai „Naftininkų investicijos“ už pažeidimus jau ne kartą yra taikęs poveikio priemones. Už didžiausios paskolos sumos vienam skolininkui normatyvo nevykdymą ši kredito unija pernai gegužę įspėta, o šiemet vasarį už pakartotinį pažeidimą jai skirta bauda.

Kredito unijos „Naftininkų investicijos“ pateiktais duomenimis, turtas, 2014 m. kovo 31 d., sudarė 12,6 mln. Lt ir užėmė nedidelę kredito unijų rinkos dalį (2013 m. gruodžio 31 d. jos turtas sudarė 0,6 proc. visos kredito unijų sistemos turto). Ši kredito unija nėra Lietuvos centrinės kredito unijos narė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius