Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Zuokas: visi Vilniaus apskrities savivaldybių merai nepatenkinti, kaip tvarkomos atliekos

Vilniaus meras Artūras Zuokas tvirtina, kad antradienį Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktorius Nerijus Žilius pareigų neteko ne dėl jo interesų, o todėl, kad direktoriaus darbas netenkino visų apskrities savivaldybių merų. Oficiali priežastis – direktorius atleidžiamas dėl plėtros ir investicinių projektų įgyvendinimo eigos trūkumų Vilniuje ir Vilniaus apskrityje.
Jonas Pinskus ir Artūras Zuokas
Jonas Pinskus ir Artūras Zuokas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Oficialiame pranešime, kurį antradienį išplatino Vilniaus m. savivaldybė, skelbta, kad „VAATC direktorių valdybos posėdyje nuspręsta atleisti dėl plėtros ir investicinių projektų įgyvendinimo eigos trūkumų Vilniuje ir Vilniaus apskrityje“.

Tačiau Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus, kuruojantis atliekų tvarkymo klausimus sostinės savivaldybėje, tuoj po sprendimo pareiškė, kad VAATC direktoriaus atleidimą nulėmė mero A.Zuoko interesai.  „Gal per daug skaidrus žmogus, per daug skaidriai dirbo, gal kažkur kažko nepaklausė mero, bet čia reikėtų paklausti paties mero“, – taip po N.Žiliaus atleidimo svarstė J.Pinskus.

Juoda katė tarp mero ir vicemero prabėgo paskelbus, kad iš konkurso Vilniuje įrengti atliekų rūšiavimo įrenginius pašalinti šeši dalyviai iš septynių. Tarp jų buvo ir su koncernu „Icor“ (buvusi „Rubicon group“) susijusi įmonė „Prime Capital“. Konkursą laimėjo vienintelė jo dalyvė bendrovė „Energesman“, kuri siejama su dabar jau bankrutuojančia garsia statybų bendrove „Vėtrūna“.

Vis dėlto A.Zuokas atmetė bet kokias pastabas dėl galimų jo interesų. „Stebėtojų tarybą sudaro visų savivaldybių atstovai, paklauskite kiekvieno mero, ką jie galvoja apie VAATC ir vadovavimą VAATC. Lygiai taip pat valdyboje dalyvauja atstovai iš skirtingų savivaldybių ir paklauskite, ką jie mano, kurie balsavo už jo atleidimą. Visiems atrodo, kad yra blogai, o kažkam atrodo kitaip. Tai kas tada yra teisus?“ – savo pavaduotojo J.Pinskaus priekaištus atrėmė meras.

Anot A.Zuoko, taip nusprendė valdyba, prieš tai esą ir stebėtojų taryba VAATC direktoriaus darbą vertino neigiamai. „Valdyba taip pat įvertino neigiamai ir priėmė sprendimą. Valdybos sprendimas toks ir manau, kad jis yra teisingas“, – pareiškė meras.

Pats N.Žilius savo atleidimo komentuoti nenorėjo. Esą valdyba turi teisę jį atleisti ir atleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius