Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arvi“ grupė pradeda įgyvendinti du 93 mln. litų vertės projektus Baltarusijoje

Lietuvos įmonių grupė „Arvi“ Gardino srityje pradeda įgyvendinti du 27 mln. eurų (apie 93,2 mln. litų) vertės investicinius projektus. Grupė įgyvendins du projektus Lydos rajone – statys kalakutienos produktų gamybos įmonę ir gyvūninės kilmės atliekų utilizavimo gamyklą.
Kalakutas
Kalakutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nusprendėme žengti į Baltarusiją, nes ten praktiškai nėra kalakutienos vartojimo, tuščia rinka ir labai didelis potencialas. Norime būti pirmieji, kurie įves į rinką kalakutieną“, – BNS sakė „Arvi ir Ko“ valdybos pirmininkas Vidmantas Kučinskas.

Pasak jo, šiuo metu Baltarusijoje vidutinis kalakutienos suvartojimas per metus siekia mažiau nei 100 gramų žmogui, tuo tarpu Lietuvoje – beveik 3 kilogramai.

„Net jeigu pasieksime vieną kilogramą žmogui, tai jau reikš bent 10 tūkst. tonų produkcijos per metus. O tam pasiekti reikia ne tiek daug įdirbio“, – teigė V.Kučinskas.

„Net jeigu pasieksime vieną kilogramą žmogui, tai jau reikš bent 10 tūkst. tonų produkcijos per metus. O tam pasiekti reikia ne tiek daug įdirbio“, – teigė V.Kučinskas.

Susitarimai dėl investicijų pasirašyti praėjusį penktadienį vykusiame grupės vadovybės susitikime su Gardino srities gubernatoriumi Semionu Šapiru.

Abu projektus finansuoja bankas „BPS-Sberbank“, o juos planuojama įgyvendinti iki 2017 metų.

Įgyvendinant pirmąjį projektą, kurio vertė sieks ne mažiau kaip 20 mln. eurų (69 mln. litų), bus įrengtas kalakutienos produktų gamybos kompleksas, kurio metinis pajėgumas sieks ne mažiau kaip 5 tūkst. tonų per metus. Jame bus auginami paukščiai (apie 420 tūkst. vienetų per metus) ir gaminamas pašaras (apie 40 tūkst. tonų). Taip pat bus įrengta skerdykla (6 tūkst. tonų gyvuoju svoriu) ir paruoštų vartoti kalakutienos produktų bei kalakutienos pusfabrikačių gamyba.

Pasak V.Kučinsko, kompleksas bus toks pat, kaip Lietuvoje veikiantis kompleksas. Anot jo, projektas jau parengtas, jį įgyvendinus bus sukurta 210 darbo vietų.

Antrasis investicijų projektas taip pat yra svarbus regionui, pareiškė srities gubernatorius S.Šapiras. „Arvi“ įmonių grupė ketina investuoti apie 7 mln. eurų (apie 24,2 mln. litų) į Lydos veterinarinės ir sanitarinės utilizavimo gamyklos įrangos modernizavimą ir pajėgumų didinimą.

Šalia gamyklos bus pastatytas atliekų perdirbimo kompleksas, kuriame bus įrengtos šiuolaikinė įranga. Taip pat numatoma įrengti papildomus 15–25 tūkst. tonų metinio atliekų perdirbimo pajėgumus, kurie leis per metus gaminti iki 5,7 tūkst. tonų mėsos ir kaulų miltų ir iki 2,8 tūkst. tonų techninių riebalų, kurių paklausa Baltarusijoje šiuo metu nėra tenkinama.

Lietuvos kapitalo „Arvi“ įmonių grupė veikia trąšų, pašarų ir cukraus gamybos, mėsos perdirbimo, gyvūninės kilmės atliekų utilizavimo ir krovinių ekspedijavimo srityse.

Grupė vienija 22 įmones, veikiančias Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Rumunijoje, Ukrainoje ir Kroatijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius