Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarinės tarnybos pratybose laimėtos lenktynės su laiku

Daugiausiai avarijų yra registruojama elektros, nuotekų, šildymo ir vandentiekio sistemose. Tačiau skirtingais metų laikais avarijų statistika skiriasi. Pavyzdžiui, vasarą daugiausiai avarijų fiksuojama nuotekų sistemoje (39 proc.), toliau seka avarijos elektros sistemoje (31 proc.), vandentiekio sistemoje (27 proc.)
Pratybos
Pratybos

Šaltuoju metų laiku nuotekų sistemoje avarijų skaičius sudaro  31 proc. visų avarijų, elektros sistemoje – 28 proc., vandentiekio – 22 proc. Tačiau prasidėjus šildymo laikotarpiui, gerokai išauga šildymo sistemų avarijų – 19 proc. visų avarijų.

Pirmosios bendrovės „Mano būstas“ darbuotojų pratybos šiemet buvo surengtos sostinės Perkūnkiemio g. 11 name. Pratybose dalyvavo 3 avarinės tarnybos mobilieji ekipažai, kurie reagavo į tipines daugiabučių namų „avarijas“ – pašalino gedimą name dingus elektros energijai, šalino susidariusį „kamštį“ nuotekų sistemoje, o namo laiptinėje sutaisė radiatorių, iš kurio lašėjo termofikacinis vanduo. Stebėti pratybas buvo pakviesti Perkūnkiemio kvartalo gyventojai.

Bendrovės „Mano būstas“ avarinės tarnybos vadovo Gintaro Rabikio teigimu, svarbiausia šių pratybų užduotis – avarinės tarnybos darbuotojų kompetencijos kėlimas ir veiksmų standartizavimas. Mat jos leidžia praktiškai įsitikinti, ar darbuotojai geba per nustatytą laiką pašalinti tipinius gedimus, ar laikosi darbų eigos,  darbo saugos reikalavimų, kaip bendrauja su klientais – namo gyventojais.

G.Rabikio teigimu, Vilniuje vykusios pratybos leido ne tik patikrinti avarinės tarnybos specialistų pasirengimą, bet ir išbandyti techninę įrangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius