Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Balsas.lt leidiniams“ priteista atlyginti 10 000 Lt žalą už tikrovės neatitinkančią informaciją

Žiniasklaidos bendrovės „Balsas.lt leidiniai“ leidžiamame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“ buvo paskelbta neatitinkanti tikrovės ir bendrovių „Transekspedicija“ ir „Transekspedicija Invest“ reputaciją menkinanti informacija, nusprendė teismas. „Balsas.lt leidiniai“ turės bendrovėms atlyginti 10 000 Lt neturtinę žalą ir paskelbti informacijos paneigimą.
Pinigai
Pinigai / BFL nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas 2012 m. spalio 4 d. nutartimi, o Vilniaus apygardos teismas 2013 m. sausio 14 d. sprendimu nutarė, kad savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ straipsnyje „Kaip slėpti skolas“ (2011 m. vasario 14 d.) yra paskleista tikrovės neatitinkanti informacija. Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad ši informacija pažeidžia krovinių pervežimo įmonės „Transekspedicija“ bei nekilnojamojo turto bendrovės „Transekspedicija Invest“ dalykinę reputaciją. „Balsas.lt leidiniai“ privalo per dvi savaites nuo teismo sprendimo (iki vasario 4 d.) išspausdinti paneigimą ir sumokėti bendrovėms 10 000 Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ straipsnyje buvo nurodyta, kad UAB „Transekspedicija“ atskirdama savo nekilnojamą turtą ir įsteigdama UAB „Transekspedicija Invest“ siekė pasislėpti nuo kreditorių ir tokiu būdu išvengti prievolių jiems. Dėl šių tikrovės neatitinkančių žinių bendrovės į teismą kreipėsi dar 2011 m. birželio 7 d.

„Bendrovė „Transekspedicija“ nesinaudojo teisinėmis priemonėmis, siekdama sąmoningai išvengti finansinių įsipareigojimų vykdymo, todėl viešosios informacijos rengėjas, paskelbęs šio turinio informaciją, ne tik pateikė tikrovės neatitinkančią, bet ir „Transekspedicijos“ reputaciją diskredituojančią informaciją“, – skelbiama Vilniaus apygardos teismo nutartyje.

Tokį patį paskleistos straipsnyje „Kaip slėpti skolas“ informacijos vertinimą 2012 m. spalio 4 d. pateikė ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, kuriame buvo nagrinėjamas Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas dėl straipsnyje pateiktos informacijos vertinimo teisėtumo.

Žurnalistų etikos inspektorius 2011 m. rugsėjo 29 d. buvo konstatavęs, kad „Balsas.lt savaitė“ pažeidė pareigą skleisti teisingą, tikslią ir nešališką informaciją bei pažeidė draudimą platinti dezinformaciją ir informaciją, šmeižiančią, įžeidžiančią žmogų, žeminančią jo garbę ir orumą. Inspektorius skyrė savaitraščiui įspėjimą.

„Informacijos, jog juridinis asmuo elgiasi nesąžiningai, negarbingai ar neteisėtai, paskleidimas sukuria neigiamą nuomonę apie jį ir formuoja nepatikimo verslo partnerio įvaizdį, todėl viešosios informacijos rengėjas skelbdamas tokio pobūdžio žinias turi būti atidus, apdairiai vartoti sąvokas ir patikrinti savo informacijos patikimumą“, – komentavo advokatė Loreta Andziulytė, advokatų kontoros PROVENTUS partnerė. Ši advokatų kontora atstovauja UAB „Transekspedicija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius