-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Baltical“ ir „Žalvarį“ klampina įsivežto silicio kilmė

Didžiausia šalyje antrinio aliuminio liejykla „Baltical“ ir viena didžiausių atliekų surinkimo ir tvarkymo įmonių „Žalvaris“, 2009-2010 metais iš Naujosios Zelandijos pirkusios kelias dešimtis tonų Taivano kilmės silicio, pateko į nepavydėtiną padėtį: muitinė jų reikalauja sumokėti šimtus tūkstančių litų antidempingo muito, delspinigių ir baudų, nes silicis esą buvo kiniškas.

Įmonės ginasi, kad įrodymų dėl kiniškos pirkinio kilmės nėra, muitinė tvirtina, kad įmonės turi deklaruoti tikrą prekių kilmę, nesvarbu, per kurias trečiąsias šalis jas gabentų, bet Lietuvos muitinė nusprendė, kad „Baltical“ ir „Žalvario“ nupirktas ir aliuminio gaminių gamyboje naudotas silicis buvo ne Taivano kilmės, ką liudija Taivano prekybos ir pramonės rūmų išduotas jo kilmės sertifikatas, bet kiniškas – šiam siliciui taikomi Europos Sąjungos antidempingo muitai, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Iš „Žalvario“ muitinė siekia išreikalauti 622,215 tūkst. litų, iš jų – per 410 tūkst. litų antidempingo muito, daugiau nei 99 tūkst. litų sudaro baudos. „Baltical“ kilmę pakeitusio silicio istorija gali kainuoti per 305 tūkst. litų, iš jų apie 203 tūkst. litų sudaro antidempingo muitas.

Šiuo metu „Baltical“ ir „Žalvaris“ Mokestinių ginčų komisijos sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius