Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bekontaktes korteles lietuviams jau siūlo ir „Nordea“

„Nordea“ klientams Baltijos šalyse pristatė bekontaktes mokėjimo korteles „Nordea Debit“. Banko pranešime spaudai teigiama, kad atliekant smulkius mokėjimus pirkėjams nereikės dėti kortelės į skaitytuvą ir suvedinėti PIN kodo. Lietuvoje nevedant PIN kodo bus galima įsigyti pirkinių, kurių vertė neviršys 10 eurų. Daugelyje Europos šalių šis limitas siekia 25 eurus.
„Nordea“ bekontaktės mokėjimo korteles „Nordea Debit“
„Nordea“ bekontaktės mokėjimo korteles „Nordea Debit“

Naujoji kortelė yra debetinė, tačiau ja galima naudotis kaip kreditine: apsipirkti interneto parduotuvėse, paženklintose „MasterCard“ ženklu, taip pat galima išsinuomoti automobilį užsienyje.

Nuo kreditinės kortelės ji skiriasi tik tuo, kad neturi kelionių užsienyje draudimo.

Be to, ja galima bus atsiskaityti už smulkius pirkinius lėktuvuose ir keltuose ir kitose vietose, kur terminalas neturi galimybės iš karto susisiekti su banku.

Nuo kreditinės kortelės ji skiriasi tik tuo, kad neturi kelionių užsienyje draudimo. Atsiskaičius šia kortele galioja pirkinių draudimas, be to nereikės mokėti mėnesinio kortelės aptarnavimo mokesčio išleidus kortele už pirkinius 600 eurų per mėnesį.

Pirkinių draudimas

Skelbiama, kad pirkinių draudimas įsigalioja iškart atsiskaičius „„Nordea Debit“ kortelėmis ir galioja 90 d. Jis užtikrina draudimo išmokos išmokėjimą už pirkinius, įsigytus bet kurioje pasaulio šalyje, kai visa pirkinio suma yra apmokėta, „Nordea Debit“ kortele.

Pirkinių draudimu automatiškai apdraudžiami visi jūsų asmeniniam naudojimui, šeimos ar namų poreikiams perkami daiktai. Minimali pirkinio vertė turi būti ne mažesnė kaip 100 Eur, o maksimali vertė negali viršyti draudimo sąlygose nurodytų sumų.

Anot „Nordea“ bankininkystės vadovės Baltijos šalyse Ingos Skisaker, kol kas klientai dar turi apsiprasti su šia kortele. Kai atsiras daugiau pasitikėjimo ir padaugės vietų, kur galima atsiskaityti tokiu būdu, manoma, kad kaip ir kitose šalyse 10 Eur atsiskaitymo limitas turėtų būti padidintas.

Pavyzdžiui, Švedijoje, kaip ir daugelyje kitų Europos šalių šis limitas siekia 25 Eur, Didžiojoje Britanijoje pernai šis limitas buvo padidintas iki 20 svarų sterlingų.

„Nordea“ klientai, kurių debetinės kortelės galiojimo laikas baigiasi, turės informuoti banką, ar jie norės naujos „Nordea Debit“ kortelės, ar pasiliks esamą.

Kaip rodo statistika, 2015 m. elektroninėmis paslaugomis naudojosi 44 proc. visų Lietuvos gyventojų, arba 60 proc. šalies interneto vartotojų – tai 30 proc. daugiau nei prieš dvejus metus. 2016 m. net penktadalis Lietuvos gyventojų pirko internetu – prieš penkerius metus šis skaičius nesiekė nė 6 proc.

Rugpjūčio 18 d. bekontaktes mokėjimo kortelės pristatė „Swedbank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius