-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bentley Systems“ Kaune ieško IT specialistų, mokės mažiausiai 15–20 tūkst. dolerių per metus

2005 metais Lietuvoje įsteigta „Bentley Systems“ antradienį Kaune atidarė antrąjį biurą – pirmasis jau 10 metų veikia Vilniuje. Pasaulinio lygio JAV kompanija, veikianti 50-tyje šalių, teigia, kad Lietuva yra svarbi jos verslo dalis.
Robas Whitesellas, „Bentley Systems“  Vyresnysis viceprezidentas  (JAV)
Robas Whitesellas, „Bentley Systems“ vyresnysis viceprezidentas (JAV) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes neturime nieko bendro su automobiliais, kurie vadinasi „Bentley“. Jeigu išbandysite mūsų produktus, galėsite pažaisti su „iPad“ ir panašiais dalykais, bet negausite išbandyti automobilio“, – juokavo Robas Whitesellas, „Bentley Systems” vyresnysis viceprezidentas.

Iš tiesų bendrovės biuras Kaune jau veikia kelis mėnesius, tačiau oficialus jo atidarymas anksčiau nesurengtas todėl, kad laukta „Bentley  Systems“ viceprezidento atvykimo į Lietuvą.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka

Mes neturime nieko bendro su automobiliais, kurie vadinasi „Bentley“. Jeigu išbandysite mūsų produktus, galėsite pažaisti su „iPad“ ir panašiais dalykais, bet negausite išbandyti automobilio, – juokavo bendrovės viceprezidentas.

„Dėkoju, kad savo verslo vystymui pasirinkote šią šalį. Tai, kad jūs veikiate čia jau 10 metų, rodo, kad pasitikite Lietuvos verslo aplinka ir tais talentais, kurie čia auga“, – sakė atidaryme dalyvavęs ūkio ministras Evaldas Gustas.

Jis dėkojo bendrovei už tai, kad skatina bendradarbiavimą tarp mokslo ir verslo, nuolatos palaikydama ryšius su Lietuvos universitetais.

Samdys žmonių

„Bentley Systems“ įmonėje Lietuvoje jau dirba 170 darbuotojų, artimiausiu metu ketinama pasamdyti dar 50. 

Anot „Bentley Systems“ žmogiškųjų išteklių vadovės Rytų Europai Girėnės Ščiukaitės, šiuo metu žmogiškųjų išteklių skyrius renka norinčiųjų dirbti bendrovėje paraiškas.

Jeigu būčiau jaunas, aš norėčiau čia dirbti, – sakė Kauno meras.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis sakė neabejojantis, kad bendrovei pavyks rasti reikalingų specialistų Kaune.

„Amerikiečių kompanijos yra racionalios. Jos visada galvoja, kur eina, kaip bus su žmogiškaisiais ištekliais. Tai, kad „Bentley“ matome Kaune, reiškia, kad aukštasis mokslas Kaune tikrai yra aukštumoje. Kauno technologijos universiteto paruošti specialistai dabar turės dideles, geras ir labai įdomias perspektyvas. Jeigu būčiau jaunas, aš norėčiau čia dirbti“, – sakė V.Matijošaitis.

Pigi darbo jėga?

„Bentley Systems“ yra labai patenkinta lietuvių darbo kokybe. Įmonė norėjo plėstis Vilniuje, tačiau darbuotojų, R.Whitesello teigimu, iš Kauno prisikviesti nepavyko, todėl teko kraustytis į Kauną.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Robas Whitesellas „Bentley Systems“  Vyresnysis viceprezidentas  (JAV)
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Robas Whitesellas „Bentley Systems“ vyresnysis viceprezidentas (JAV)

 „Mes esame labai patenkinti lietuvių darbo kokybe. Tai yra ir priežastis to, kad augame būtent čia. Kai pradėjome, buvome maži. Bet techninės galimybės yra didelės, dėmesys skiriamas kokybei ir detalėms. Lietuva yra didelė ir svarbi mūsų verslo dalis“, – 15min.lt sakė Robas Whitesellas, „Bentley Systems” vyresnysis viceprezidentas. 

Darbo jėga yra ne tokia brangi kaip daugelyje šalių, bet, pavyzdžiui, Indijoje darbuotojus samdome triskart pigiau, – pasakojo bendrovės viceprezidentas.

Paklaustas, ar pigi lietuvių darbo jėga nėra viena priežasčių, kodėl „Bentley Systems“ plečiasi būtent Lietuvoje, jis aiškino, kad Lietuvos darbo jėga tikrai nėra pigiausia.

„Darbo jėga yra ne tokia brangi kaip daugelyje šalių, bet, pavyzdžiui, Indijoje darbuotojus samdome triskart pigiau“, – portalui 15min.lt pasakojo jis.

Ateityje, sakė jis, darbo jėga veikiausiai brangs ir Lietuvoje, todėl tai nebus mažų personalo kaštų šalis. Tačiau dėl to „Bentley“ plėtros planai Lietuvoje nesikeis.

Pasak R.Whitesello, artimiausiomis savaitėmis darbuotojų skaičius Lietuvoje išaugs 30 proc. Kaune kol kas prie biuro norinčiųjų dirbti eilės nesirikiuoja. Tačiau R.Whitesellas vilioja – tai esąs daug įdomesnis darbas nei banke, darbuotojai gali keliauti.

Pasak jo, įmonės darbuotojai gauna mažiausiai 15–20 tūkst. dolerių per metus.

„Tai priklauso nuo patirties, nuo daug veiksnių, bet po poros metų alga auga“, – pasakojo jis.

Daugiau informacijos dėl konkretaus atlyginimo jis patarė kreiptis į G.Ščiukaitę, bendrovės žmogiškųjų išteklių vadovę Rytų Europoje.

Tačiau ji atlyginimo neatskleidė, tik sakė, kad kiekvieno darbuotojo atlyginimas atitiks kompetenciją.
 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Atidarymo akimirka

Iš 50 darbo vietų Kaune 9 jau yra užpildytos, į likusias vietas darbuotojai bus pasamdyti per artimiausius trejus metus.

Nieko bendro su automobiliais

„Bentley Systems“ Lietuvos biuruose yra kuriama programinė įranga, naudojama inžinerinių kompanijų didelių infrastruktūros projektų vystymui. 

Pernai įmonė Lietuvoje investavo daugiau nei 20 mln. eurų.

„Bentley Systems” teikia programinės įrangos sprendimus – nuo pagalbos projektuojant objektus, planuojant statybas ir jų  įgyvendinimą, iki infrastruktūros palaikymo. Kompanijos produktai yra naudojami darbui su tokiais infrastruktūros projektais kaip tiltai, keliai, pastatai, geležinkeliai, energijos generavimo statiniai ir daugeliu kitų. 

1984 metais JAV įkurta bendrovė per metus gauna apie 550 mln. eurų pajamų, visuose padaliniuose 50-tyje pasaulio valstybių dirba per 3 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius