Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržų rajone bus statoma biodujų jėgainė

SEB bankas suteikė 10,8 mln. litų paskolą vienai didžiausių Lietuvoje šviežios mėsos gamintojų bendrovei „Agaras“. Šios lėšos skirtos naujos biodujas naudojančios termofikacinės elektrinės statyboms Biržų rajone.

Moderni, 800 kW galingumo jėgainė mėsos perdirbimo gamyklą aprūpins elektros ir šilumos energija, pagaminta panaudojus mėsos perdirbimo proceso metu atsirandančias atliekas.

„Maisto pramonės ir gamybos sektoriuje veikiančių įmonių modernizavimas yra vienas svarbiausių žingsnių, sudarančių dar geresnes sąlygas verslui plėstis vidaus ir eksporto rinkose. Be to, vis daugiau įmonių renkasi ne tik efektyvius, bet ir aplinką tausojančius sprendimus, o tai yra visapusiškai naudingos investicijos ir pačiai įmonei, ir aplinkai, kurioje ši įmonė plėtoja savo veiklą“, – sako SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis. 

Pastačius biodujų jėgainę bendrovė „Agaras“ ne tik optimizuos gamyklos energijos sąnaudas, bet ir dar labiau sumažins gamybos daromą poveikį aplinkai.

„Esame pirma mėsos perdirbimo bendrovė Lietuvoje, nusprendusi įrengti biodujas naudojančią elektrinę. Žengdami šį žingsnį siekiame ne tik sumažinti energijos sąnaudas, bet ir tausoti gamtos išteklius ilgalaikėje perspektyvoje“, – sakė bendrovės „Agaras“ generalinis direktorius Petras Vainoras. Pasak jo, įmonė jau yra įdiegusi aplinką tausojančius šaldymo bei valymo įrenginius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius