Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„BlackBerry“ akcininkai nusprendė nebeparduoti bendrovės

Kanados išmaniųjų telefonų gamintojos „BlackBerry“ akcininkai, anksčiau pranešę, kad sutiko su 4,7 mlrd. JAV dolerių vertės akcijų išpirkimu, kurį pasiūlė investuotojų grupė, vadovaujama „Fairfax Financial Holdings Limited“, dabar paskelbė, jog akcijų paketas nebus parduodamas, skelbia BBC.
„BlackBerry“
„BlackBerry“ / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Pastaruoju metu „BlackBerry“ susiduria su finansiniais sunkumais. Antrąjį finansinių metų ketvirtį bendrovė užbaigė su nuostoliais. Įmonės nuostoliai siekė 965 mln. JAV dolerių, arba 1,84 JAV dolerio akcijai, o įplaukos smuko 45 proc. iki 1,6 mlrd. JAV dolerių. 

Buvo skelbiama, kad išeitimi iš sudėtingos finansinės situacijos bus akcijų išpirkimas, kurį įvykdys „Fairfax Financial Holdings Limited“, jau dabar esanti didžiausia „BlackBerry“ akcininke, valdančia apie 10 proc. įmonės akcijų. Tačiau vėliau „Fairfax“ susidūrė su finansinėmis problemomis, ir „BlackBerry“ pradėjo derybas su kitomis kompanijomis – „Google“, „Cisco Systems“, SAP.  Visgi susitarimo pasiekti nepavyko.

Dabar „BlackBerry“ skelbia, kad įmonę bus bandoma gelbėti kitomis priemonėmis. Visų pirma bus pakeista kompanijos vadovybė – atsistatydins įmonės vadovas Thorstenas Heinsas, laikinai jo vietą užims Johnas Chenas. 

Taip pat bus ieškoma finansavimo įmonės plėtrai. Pranešama, kad „Fairfax Financial Holdings Limited“ investuos į kompaniją apie 250 mln. dolerių. 

Rugsėjį įmonė paskelbė apie planus atleisti 4 500 darbuotojų – t.y. apie 40 proc. visų dirbančiųjų įmonėje. Ir nors bendrovė skelbia, kad didelėmis pastangomis „BlackBerry“ pavyks išgyventi, analitikai yra ganėtinai skeptiški dėl įmonės perspektyvų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius