Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Boeing“ pateikė antidempingo skundą prieš kanadiečių „Bombardier“

Amerikiečių lėktuvų gamintoja „Boeing“ šalies Prekybos departamentui pateikė skundą prieš Kanados bendrovę „Bombardier“ ir teigia, kad ši parduoda savo gaminamus C serijos keleivinius lėktuvus Jungtinėse Valstijose už mažiau, nei kainuoja juos pagaminti.
Boeing 737
Boeing 737 / Wikimedia Commons nuotr.
Temos: 1 Boeing

„Boeing“ paprašė departamento Tarptautinės prekybos komisijos ištirti „Bombardier“ „neteisėtą ir nesąžiningą verslo praktiką“ ir įvesti antidempingo muitus tokių lėktuvų pardavimui.

„Boeing“ tokį skundą pateikė po to, kai Donaldo Trumpo administracija pirmadienį kanadietiškos spygliuočių medienos importui įvedė papildomus muitus.

„Boeing“ mano, kad Kanados vyriausybė subsidijuoja „Bombardier“, kad ši galėtų pigiau pardavinėti C serijos keleivinius lėktuvus ir taip konkuruoti su „Boeing“ 737 modeliu.

Anot „Boeing“, „Bombardier“, „vykdo agresyvią kampaniją, kurios tikslas parduoti C serijos lėktuvus JAV rinkoje už absurdiškai mažą kainą – už mažiau nei 20 mln. JAV dolerių, kai juos pagaminti, remiantis viešai prieinama informacija, kainuoja 33 mln. JAV dolerių“.

Šie lėktuvai Jungtinėse Valstijose „parduodami milijonais dolerių pigiau nei pačioje Kanadoje, kad yra pats aiškiausias dempingas“.

Amerikiečių kompanija taip pat savo skunde nurodo, kad „Bombardier“ C serijos lėktuvų gamybai „iš vyriausybės gavo didelių subsidijų, jų bendra vertė viršija 3 mlrd. JAV dolerių“.

„Bombardier“ išplatintame pranešime, kurį pasirašė vadovas Alainas Bellemare'as nurodo, kad „apie šį atvejį žino .. ir atidžiai vertina skundą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius