Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė kritikuoja bandymą gelbėti „Lietuvos jūrų laivininkystę“ – mokėsime už aplaidumą

​Šalies prezidentė kritikuoja bandymą gelbėti ant žlugimo ribos atsidūrusią „Lietuvos jūrų laivininkystę“ (LJL). Pasak prezidentės, būtina gelbėti jūrininkus, o ne kišti pinigus į įmonę, kuri vėliau vis tiek bankrutuos.
Dalia Grybauskaitė ir Rimantas Sinkevičius
Dalia Grybauskaitė ir Rimantas Sinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Papildomai įkišti dar 3 mln. eurų į įmonę, kur valstybė turi tik 56 proc., kur laivai jau neatitinka konkurencingumo kriterijų, kur visiškai aišku, kad vėliau ši įmonė bankrutuos – tikrai negalima, o gelbėti žmones – privalu“, – žurnalistams Vilniuje antradienį pareiškė Dalia Grybauskaitė.

Pasak jos, už Susisiekimo ministerijos aplaidumą sumokės visi Lietuvos žmonės.

„Visi valstybės piliečiai šiandien susimeta 3 mln. eurų ir sumoka iš savo kišenės už nekompetenciją, už pradelsimą, už negebėjimą valdyti tos įmonės“, – tvirtino prezidentė.

D.Grybauskaitė sukritikavo Susisiekimo ministerijos gebėjimus spręsti problemas – esą jos valdomos bendrovės į valstybės biudžetą kasmet sumoka vis mažiau dividendų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimantas Sinkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimantas Sinkevičius

„Pirmiausiai gelbėti reikėjo žmones ir nelaukti, kol mūsų laivai ir mūsų laivininkystės turtas buvo areštuotas. 2013 metais jau buvo informacija ir buvo kreipimasis į Vyriausybę, kad su šia įmone yra problema. 

Uždelsta spręsti įmonės problemas, iš 11 laivų liko 5. Susisiekimo ministerijos aplaidumas atvedė prie to, kad šiandien Vyriausybė buvo priversta ieškoti būdų, kurie atrodo galimai neatitinka ES teisės ir prieštarauja mūsų vidaus įstatymams“, – sakė šalies vadovė.

Jos nuomone, su LJL šalies vėliavos laivuose neišnyks.

„Mes turime žvejybos laivyną, kuris yra sėkmingas, turime kitus laivus, kurie yra sėkmingi, turime privačias įmones, kurių laivai plaukioja su Lietuvos vėliava.

Tai nereiškia Lietuvos laivyno praradimo, o tai reiškia, kad nekompetencija, ne laiku priimti Susisiekimo ministerijos sprendimai šiandien papildomai kainuoja dar 3 mln. eurų“, – sakė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius