Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Kasparaitis tapo magnatu – jo įmonė Majamyje investuos 700 mln. dolerių

Kompanija „Verzasca Group“, kuriai vadovauja garsus Lietuvos ledo ritulio žaidėjas Darius Kasparaitis, į nekilnojamąjį turtą Majamyje investuos 700 mln. JAV dolerių. Sprendžiant iš projektų portfelio, įmonė yra susijusi su Sankt Peterburgo statybos bendrove „POLIS Group“, rašo top.rbc.ru. Iki šiol D.Kasparaitis Lietuvos žiniasklaidai verslais nesigyrė. Jis tikindavo sėdintis namie ir prižiūrintis vaikus.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Verzasca Group“ planuoja investuoti 700 mln. dolerių į kelių projektų vystymą Majamyje per artimiausius trejus metus, rašoma oficialiame bendrovės pranešime.

„Verzasca“ veiks kaip Rusijos kompanijos padalinys JAV, Rusijos investuotojams siekiant įeiti į Amerikos rinką.

Organizatorių nuotr./D.Kasparaitis tikisi, kad Vilniuje laimės SKA komanda
Organizatorių nuotr./Darius Kasparaitis karjerą baigė žaisdamas Rusijoje.

Motininės kompanijos pavadinimas nėra nurodomas, tačiau iš kompanijos puslapyje nurodytų projektų panašu, kad ji yra susijusi su Rusijos statybos bendrove „POLIS Group“.

Be to, Timas Lobanovas, kuris bendrovės pranešime yra cituojamas kaip Amerikoje įsteigtos kompanijos vykdantysis direktorius, anksčiau vadovavo „POLIS Group“ rinkodaros departamentui.

Pirmieji įmonės projektai Floridoje bus dviejų apartamentų statyba – „Pearl House“ (15 apartamentų) ir „Le Jardin“ (30 apartamentų).

„Verzasca“ projektų porfelio bendras plotas siekia 930 tūkst. kvadratinių metrų. Tai yra ekonominės klasės gyvenamieji projektai Sankt Peterburge ir Leningrado srityje, pastatyti „POLIS Group“.

„Verzasca Group“ prezidentas – žinomas ledo ritulio žaidėjas D.Kasparaitis, olimpinis 1992 metų čempionas. Didžiąją karjeros dalį jis praleido JAV, žaisdamas už Pitsburgo „Penguins“ ir Niujorko „Rangers“.

Po karjeros baigimo 2010 metais jis įsikūrė Majamyje. Anksčiau apie D.Kasparaičio statybų verslą nieko nebuvo žinoma. Interviu žurnalui „PROsport“ 2013 metų balandį jis pasakojo, kad jam užtenka karjeros metu uždirbtų pinigų, o jis pats triskart per savaitę treniruoja vietinius ledo ritulio mėgėjus už 15 JAV dolerių žmogui.

Be to, jis padeda savo žmogai Lisai Carroll, turinčiai savo prekės ženklo „Livly“ parduotuves Stokholme ir Sankt Peterburge. Tuo pačiu D.Kasparaitis sakė, kad JAV jam bus sunku rasti darbą.

Asmeninio albumo ir 15min.lt nuotr./Lisa Carrol ir Darius Kasparaitis
Asmeninio albumo ir 15min.lt nuotr./Lisa Carrol ir Darius Kasparaitis

„Aš gi čia ne vietinis. Čia visi taip pat gauna darbą per draugus“, – sakė ledo ritulio žaidėjas prieš pusantrų metų.

D.Kasparaičio partneriu  „Verzasca“ bendrovėje vadinamas finansininkas Genadijus Barskinas. Pirmieji įmonės projektai Floridoje bus dviejų apartamentų statyba – „Pearl House“ (15 apartamentų) ir „Le Jardin“ (30 apartamentų).

Jų statybos bus pradėtos jau šiemet ir baigtos kitąmet. Investicijos į apartamentus sieks 100 mln. dolerių, pranešė „5W Public Relations“ viceprezidentas Jude'as Engelmayeris. Jis tikino, kad „Verzasca Group“ nepriklauso Sankt Peterburgo „POLIS Group“ ir į Amerikos projektus ši Rusijos kompanija neinvestuoja – ji esą finansuojama Vakarų institucijų ir privačių investuotojų pinigais. „Verzasca“ 2014 metais įkūrė fondą „BART Investments“ investicijų pritraukimui.

Tuo metu apie „POLIS Group“ yra žinoma nedaug. Ši kompanija buvo įsteigta 2010 metais. 2013-2014 metais tarp nekilnojamojo turto vystytojų Sankt Peterburge ji užėmė vos 25 vietą. Portalo ktostroit.ru duomenimis, pernai Sankt Peterburgo NT rinkoje kompanija užėmė ne daugiau procento. Tačiau, žiūrint į NT portfelį, „POLIS Group“ užima ketvirtą vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius