Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Mockus: derybos dėl „Alitos“ pirkimo vyko 3–4 metus

Lietuvos alkoholio pramonės ikoną „Alitos“ grupę iš „Swedbank“ ir Vytauto Junevičiaus perėmęs koncerno „MG Baltic“ valdytojas Darius Mockus žada pertvarkas, mato daug eksporto plėtros galimybių ir ketina išlaikyti tiek esamus vadovus, tiek grupės balastu laikomą „Anykščių vyną“.
Darius Mockus
Darius Mockus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Darius Mockus „Verslo žinioms“ pripažino, kad derybos su „Swedbank“ vyko jau 3–4 metus ir per tą laiką teisininkai išsiaiškino, kad sandoris neturėtų prieštarauti rinkos koncentraciją reglamentuojantiems teisės aktams.

„Jei klausiate, kodėl perkame „Alitą“, atsakymas paprastas – paprastai kiekvienas verslas siekia plėstis, auginti savo produktų asortimentą, plėstis geografiškai, tad tą darome ir mes. Šiuo atveju kaip tik sustiprėsime putojančio vyno segmente“, – sako D.Mockus, daugiausia galimybių „Alitai“ matąs plėsti eksportą į užsienį, nes vietinėje rinkoje šis prekės ženklas esą ir taip jau stiprus, todėl prekės ženklas bus išlaikomas.

„Pokyčių bus ir daugiau – tai papildomas pajėgumas, platinimo, pardavimų, rinkodaros, finansiniai, geografiniai pokyčiai“, – dienraščiui sakė D.Mockus ir žadėjo, kad geriausi specialistai ir vadovai darbo vietas „Alitos“ grupėje išlaikys, nes per pastaruosius 1,5 metų įmonė pastebimai pagerino rodiklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius