Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „Tele2“ tinklo sutrikimų kaunietis Airijoje liko be darbo

Tikėdamasis geresnio gyvenimo, kaunietis Valius ryžosi pokyčiams. Metęs darbą Lietuvoje, atsisveikinęs su artimaisiais, jis išvyko laimės ieškoti į Airiją. Lapkričio 16-ąją svečioje šalyje vaikino laukė darbo pokalbis, kuris taip ir neįvyko. „Pirmąsias dvi paras Airijoje neveikė „Tele2“ ryšys. Darbdaviams nepavyko su manimi susisiekti. Ilgai ieškotas darbas ėmė ir išgaravo,“ – piktinosi Valius.
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“
Mobilusis telefonas/ Asociatyvi nuotr. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar dirbdamas Lietuvoje, uždarbio galimybių svetur Valius ieškojo 3 mėnesius. Pagaliau atradus tinkamą pasiūlymą, derybos su darbdaviu truko apie 1,5 mėnesio: reikėjo įrodyti, kad būtent jis yra tinkamas šioms pareigoms. Galiausiai buvo susitarta dėl susitikimo datos – lapkričio 16-osios.

„Susiruošiau kelionei. Pasiūliau draugei vykti kartu. Juk darbas, namai – garantuoti. Palikome šeimas, draugus ir išvykome į Airiją. Lapkričio 15 dieną įsikūrėme namuose. Beliko laukti žadėto skambučio iš darbdavio. Skambučio, kuris turėjo pakeisti dalį mano gyvenimo“, – ėmė pasakoti Valius.

Paskambinęs lapkričio 16 dieną kitame mieste įsikūręs darbdavys turėjo pranešti apie tikslią susitikimo vietą ir laiką. Tačiau dar išvakarėse Valius pastebėjo, kad neveikia „Tele2“ ryšys. Nepadėjo ir telefono išjungimas bei įjungimas. Vaikinas perdėjo SIM kortelę į kitą telefono aparatą, – ir tai problemos neišsprendė. Galiausiai beliko tikėtis, jog ryšys atsiras.

Dėl Tele2 teikiamų nekokybiškų paslaugų praradau darbo vietą, dėl kurios ryžausi palikti Lietuvą ir dar kartu draugę atsivežiau.

Išaušo lapkričio 16-oji. Niekas nepasikeitė. Valius įsigijo kitą SIM kortelę ir ėmė skambinti darbdaviui. Numerį rinko gal 20 kartų, tačiau niekas neatsiliepė. Ryšys „Tele2“ tinkle atsirado tik 23 valandą. Sulaukęs ryto, jis dar kartą paskambino darbdaviui. Paaiškėjo, kad dieną prieš, kaip ir kiekvieną pirmadienį, ofisas nedirbo.

„Kadangi ta diena buvo laisva, jie suplanavo atvykti į miestelį, kuriame apsistojau, ir susitikti su manimi bei dar vienu pretendentu. Dėl to, jog su manimi nėjo susisiekti, jie pasirinko kitą kandidatą. Tad dėl „Tele2“ teikiamų nekokybiškų paslaugų praradau darbo vietą, dėl kurios ryžausi palikti Lietuvą ir dar kartu draugę atsivežiau. Ji tikėjosi kitokios pabaigos. Dėl „Tele2“ problemų pasirodžiau nekorektiškas ir nesilaikantis savo žodžio. Planai žlugo. Esu pasipiktinęs“, – situaciją nupasakojo Valius.

Norėdamas išsiaiškinti, kodėl jo mobilaus telefono numeris neveikė dvi paras, vaikinas susisiekė su „Tele2“. Iš telekomunikacijų bendrovės gavo lakonišką atsakymą: „Informuojame: Jūsų nurodyti tarptinklinio ryšio paslaugos sutrikimai pašalinti ir šiuo metu paslaugos yra teikiamos. Neprisijungiant prie tinklo patariame išbandyti rankinius tinklo pasirinkimo nustatymus bei SIM kitame telefone. Sutrikimams išlikus, nedelsiant kreiptis į klientų aptarnavimo centrą. Atsiprašome dėl nepatogumų“.

Kiek anksčiau, lapkričio 12 dieną, dėl optinio kabelio pažeidimų buvo sutrikęs „Tele2“ duomenų perdavimas. Sutrikimai buvo panaikinti dar tą pačią dieną, tačiau šiokios tokios pasekmės galėjo išlikti. Pasak „Tele2“ komunikacijos vadovo Baltijos šalims Andriaus Baranausko, būtent tai ir galėjo sąlygoti ryšio nebuvimą kliento Valiaus telefone.

„Pripažįstame savo kaltę. Šiuo atveju sutrikimas buvo „Tele2“ tinkle. Dėl ko mes labai atsiprašome. Tikėtina, kad tai susiję su lapkričio 12 dieną vykusiu incidentu, kurio metu buvo pažeistas „Tele2“ kabelis. Dėl to buvo sutrikęs dalies paslaugų teikimas. Kai kuriems klientams, matyt, tos paslaugos neatsistatė iš karto. Dalis Airijoje esančių išankstinio mokėjimo vartotojų turėjo tokių sutrikimų. Labai apgailestaujame, atsiprašome dėl nepatogumų, tačiau netiesioginių nuostolių mes nepadengiame“, – teigė A.Baranauskas.

Paklaustas, ką darys toliau, Valius patikino savo planų neatsisakantis: bandys ieškotis bet kokio kito darbo, kad galėtų išlaikyti save ir draugę. Vaikinas tikisi, kad galbūt kas nors iš šios istorijos pasimokys.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius