-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Detektyvas „Vilniaus vandenyse“: paskutinę darbo dieną – milijonai į dumblą

Iki 2 mln. eurų – tiek „Vilniaus vandenims“ gali kainuoti vienas parašas, kurį paskutinę savo darbo dieną padėjo posto netekęs įmonės vadovas, socialdemokratas Valentinas Miltienis.
Dumblo atsikratoma ir jį džiovinant. Per parą valykloje susidaro 70–80 tonų dumblo. Įjungus džiovyklą, lieka vos 30 tonų sausų bekvapių granulių.
Šviežiai pratęsta dumblo kompostavimo sutartis kelia rimtų įtarimų „Vilniaus vandenų“ valdybai / „Vilniaus vandenų“ nuotr.

Kaip 15min.lt teigė „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas, buvęs „VP dešimtuko“ narys Darius Nedzinskas, V.Miltienis, prieš palikdamas įmonės vadovo kėdę, pratęsė nuotekų dumblo utilizavimo sutartį su bendrove „Biastra Plius“. D.Nedzinskas nekvestionuoja dumblo kompostavimo paslaugų poreikio, tačiau pabrėžia, jog nebuvo jokio poreikio sutartį pratęsti nedelsiant.

„Ta sutartis baigiasi lapkričio mėnesį. Dar tikrai buvo laiko. Ir, mano supratimu, jeigu tu perduodi darbus, tegul nauja vadovybė ir sprendžia tuos klausimus“, – teigė „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas.

Ketvirtadalį įmonės „Biastra Plius“ akcijų, kaip jau skelbėme, valdo buvusio aukšto „Vilniaus vandenų“ pareigūno Vytauto Valančiausko sūnus, o iš „Vilniaus vandenų“ užsakymų gyvenanti bendrovė gali pasigirti puikiais pelningumo rezultatais.

Anot D.Nedzinsko, V.Miltienis nutarė pasinaudoti galimybe pratęsti dumblo kompostavimo sutartį su „Biastra Plius“, nors „Vilniaus vandenų“ valdyba jam buvo išsakiusi aiškias abejones dėl tokių paslaugų reikalingumo.

Kodėl turime pirkti už pusantro ar du milijonus eurų per metus paslaugą, kai realiai patys galime pamąstyti apie to darymą savo lėšomis? – klausia D.Nedzinskas.

„Mes prieš 2-3 savaites valdybos posėdyje kėlėme klausimą dėl ekonominės logikos. Kodėl turime pirkti už pusantro ar du milijonus eurų per metus paslaugą, kai realiai patys galime pamąstyti apie to darymą savo lėšomis? Elementarūs apskaičiavimai rodo, kad tai yra įmanoma“, – sakė D.Nedzinskas.

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas atkreipė dėmesį, jog „Biastra Plius“ pelningumas taip pat turėjo būti vertinamas. Jau nekalbant apie tai, kad „Vilniaus vandenys“ dumblo kompostavimu gali užsiimti savarankiškai, o „Biastra plius“ šias paslaugas netgi teikia „Vilniaus vandenų“ teritorijoje.

„Kai tu perki tokią paslaugą, tu turi žinoti visą ekonomiką tos paslaugos, t. y. kiek kainuoja ją padaryti. Ir turi pasiskaičiuoti, kiek tau tau pačiam kainuotų ją padaryti. Viskas gi vyksta „Vilniaus vandenų“ teritorijoje. Nėra taip, kad „Biastra Plius“ turėtų kažkokią technologiją, kurios neturi „Vilniaus vandenys“, – aiškino D.Nedzinskas.

„Tu gali derėtis dėl tikrosios kainos, kai žinai tikrąją savikainą“, – pridūrė pašnekovas.

Anot jo, dėl dumblo kompostavimo paslaugų reikalingumo ir kainos „nebuvo daryta jokia ekonominė analizė“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valentino Miltienio paskutinę dieną padėtas parašas, anot „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko, kelia rimtų įtarimų
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valentino Miltienio paskutinę dieną padėtas parašas, anot „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko, kelia rimtų įtarimų

Daugybėje skirtingų verslų dirbęs D.Nedzinskas neslepia, jog V.Miltienio parašas paskutinę darbo dieną kelia tam tikrų įtarimų.

„Pirmą ir paskutinę darbo dieną paprastai sutartys nepasirašinėjamos. (…) Na, elkis taip, kaip priklauso – ir nepateksi į įtarimų šešėlį“, – teigė „Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas.

Pasak jo, V.Miltienis savo veiksmais galimai nusižengė ir vidinėms „Vilniaus vandenų“ taisyklėms. Mat sprendimą turėjo patvirtinti neseniai suformuotas bendrovės investicijų komitetas.

„Sutarties klausimas nebuvo pateiktas investicijų komitetui. Pažeidžiant vidaus tvarkas, buvo padarytas pratęsimas“, – sakė D.Nedzinskas.

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininko teigimu, pratęsta sutartis su „Biastra Plius“ įmonei gali kainuoti mažiausiai pusantro milijono eurų. „Apie pusantro milijono eurų – čia minimali suma. Realiai gali būti net iki 2 mln. eurų“, – skaičiavo D.Nedzinskas.

Sutarties su „Biastra Plius“ pratęsimas bus vertinamas artimiausiame „Vilniaus vandenų“ valdybos posėdyje.

Su V.Miltieniu 15min.lt susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius