Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ gavo 630 mln. JAV dolerių baudą už pinigų plovimą Rusijoje

Niujorko ir Didžiosios Britanijos tarnybos Vokietijos bankininkystės milžinui „Deutsche Bank“ skyrė beveik 630 mln. JAV dolerių baudą dėl tariamo pinigų plovimo Rusijoje, pranešė Niujorko valstijos Finansinių paslaugų departamentas (DFS).
„Deutsche Bank“ problemos gali virsti didžiule krize
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarnybos skelbia, kad bankas per vadinamuosius veidrodinius sandorius tarp savo biurų Maskvoje, Londone ir Niujorke iš Rusijos išvedė 10 mlrd. JAV dolerių.

Ši bauda prisidėjo prie virtinės „Deutsche Bank“ finansinių problemų. Prieš mažiau nei dvi savaites bankas galutinai susitarė su Jungtinių Valstijų teisingumo departamentu dėl 7,2 mlrd. JAV dolerių baudos dėl banko vaidmens 2008 metų pasaulinėje finansų krizėje.

Minėta Niujorko tarnyba savo pareiškime teigė, kad bendradarbiavo su Didžiosios Britanijos finansinio elgesio tarnyba (FCA): DFS skyrė 425 mln. JAV dolerių baudą, o FCA – 163 mln. svarų (arba maždaug 204 mln. JAV dolerių) baudą.

„Tokia veidrodinės prekybos Rusijoje schema buvo vykdoma tuo metu, kai bankas buvo aiškiai perspėtas dėl to bei esant daugybiniams taisyklių laikymosi klausimams, kurie tęsėsi dešimtmetį“, – sakė DFS atstovė Maria Vulo.

Veidrodinių sandorių metu Rusijos piliečiai 2011-2015 metais pirko vertybinių popierių už rublius banko skyriuje Maskvoje, o vėliau pardavė juos už užsienio valiutą per banko skyrių Londone. Bankas turėjo imtis atitinkamai kontrolės priemonių ir teikti rinkos priežiūros tarnyboms atitinkamą informaciją.

JAV tarnybos duomenimis, į šią schemą buvo įsitraukę mažiausiai 12 asmenų, o sandoriai, kaip parodė analizė, neturėjo ekonominės prasmės.

Remiantis JAV tarnybos sprendimu, „Deutsche Bank“ taip pat privalės pasamdyti nepriklausomų konsultantų, kad pagerintų priežiūros ir kontrolės procedūras, ir vėliau pateikti veiksmų planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius