-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ JAV valdžiai ir vartotojams išmokės 7,2 mlrd. JAV dolerių

„Deutsche Bank“ ir JAV teisingumo departamentas antradienį galutinai sureguliavo pretenzijas, kurias JAV valdžia didžiausiam Vokietijos bankui buvo pareiškusi dėl probleminių hipoteka užtikrintų obligacijų pardavimo prieš 2008 metų finansų krizę.
„Deutsche Bank“ pastatas Londone
„Deutsche Bank“ pastatas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Suma, kurią sutiko sumokėti „Deutsche Bank“ nepakito ir, kaip ir anksčiau, sudaro 7,2 mlrd. JAV dolerių, pranešė Teisingumo departamentas.

Iš šios sumos pinigais bus sumokėta tik 3,1 mlrd. JAV dolerių bauda. Likusi dalis – 4,1 mlrd. JAV dolerių – bus atlyginta vartotojų patirtos žalos kompensavimo priemonėmis. Be kita ko, bankas per penkerius metus atitinkamai pakeis galiojančias paskolos sutartis ir skolininkams suteiks tokio dydžio pagalbą.

„Šiuo sprendimu „Deutsche Bank“ traukiamas atsakomybėn už neteisėtus veiksmus ir neatsakingą kreditavimo praktiką, kuri investuotojams ir JAV visuomenei padarė rimtą ir ilgalaikę žalą“, – pareiškė departamento vadovė Loretta Lynch.

Iš pradžių JAV valdžia iš „Deutsche Bank“ reikalavo 14 mlrd. JAV dolerių ir dėl tų pranešimų banko akcijų kursas rudenį buvo pasiekęs rekordines žemumas, o jo kapitalizacija buvo smukusi žemiau 20 mlrd. JAV dolerių kartelės.

Taigi daug dėmesio sulaukusi byla, kaip ir buvo tikėtasi, buvo galutinai sureguliuota iki išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos, kuri vyks sausio 20 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius