Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas vėl žada užkirsti kelią darbo vietų perkėlimui iš JAV

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas vėl pažadėjo užkirsti kelią gamybos ir darbo vietų perkėlimui iš JAV į užsienį, rašo JAV dienraštis „The Washington Post“.
Donaldas Trumpas Indianapolyje
Donaldas Trumpas Indianapolyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per savo kelionę po šalį po pergalės prezidento rinkimuose jis pareiškė, kad tam ketina taikyti administracines priemones, ir pabrėžė, kad tokius sprendimus priimantiems verslininkams grės rimtos pasekmės.

Pavyzdžiui, jų lauks dideli mokesčiai „pasienyje“, pareiškė D.Trumpas.

Savo kelionę D.Trumpas pradėjo nuo Indianos valstijos, kurios gubernatoriaus pareigas eina būsimasis JAV viceprezidentas Mike Pence.

„Įmonės daugiau nebegalės palikti Jungtinių Valstijų be pasekmių. To nebebus, – pabrėžė išrinktasis JAV prezidentas. – Jos gali keltis iš vienos valstijos į kitą, derėtis dėl sandorių su įvairiomis šalimis, tačiau palikti šalį bus labai, labai sunku.“

Savo kelionę D.Trumpas pradėjo nuo Indianos valstijos, kurios gubernatoriaus pareigas eina būsimasis JAV viceprezidentas Mike Pence.

Indianoje buvo pasiektas susitarimas, kuriuo siekiama JAV išsaugoti daugiau kaip tūkstantį darbo vietų – išrinktasis prezidentas pranešė apie tai, lankydamasis įmonės „Carrier“ – kondicionierių ir šildytuvų gamintojos – gamykloje.

„Carrier“ patvirtino, kad Indianapolyje išsaugos daugiau kaip 1 tūkst. darbo vietų ir toliau gamins dujines krosnis savo gamykloje šiame mieste. Tačiau įmonė ir toliau ketina perkelti šimtus darbo vietų į Meksiką.

„Carrier“ vadovybė taip pat pranešė, kad pagal susitarimą dėl darbo vietų jai buvo suteiktos 7 mln. JAV dolerių mokesčių lengvatos.

Per savo rinkimų kampaniją D.Trumpas ne kartą grasino bausti įmones, kurios perkels savo gamybą į Azijos ir Lotynų Amerikos šalis su pigesne darbo jėga. Be kita ko, jis minėjo ir įmonę „Carrier“, kurios gaminiams žadėjo nustatyti 35 proc. importo muitus.

Tuo tarpu demokratai sukritikavo D.Trumpo susitarimą su „Carrier“, praneša „Deutsche Welle“.

Pavyzdžiui, senatorius Bernie Sandersas pareiškė, kad būsimasis prezidentas leido „Carrier“ „paimti save įkaitu“.

B.Sanderso nuomone, D.Trumpas verslininkams iš esmės parodė, kad, norint gauti mokesčių lengvatų, užtenka tik užsiminti apie ketinimus perkelti gamybą į užsienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius