Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo bendrovės atviros: naują mokestį mokėtų ne jos, o galutinis vartotojas

Planuojamas naujas mokestis visiems apsidraudusiems. Jis būtų taikomas visiems draudimams, išskyrus gyvybės. Kaip sako Seimo narys Stasys Jakeliūnas, mokestį turėtų mokėti ne apsidraudusieji, o draudimo bendrovės, bet jos atkerta, kad tiesiogiai ar netiesiogiai, bet vis tiek būtų apmokestintas galutinis vartotojas.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip sako LRT TELEVIZIJOS žurnalistė Irma Janauskaitė, tai būtų visai naujas mokestis Lietuvoje.

„Tūkstančiai žmonių turi kokią nors draudimo sutarties rūšį, pavyzdžiui, vairuotojų privalomosios civilinės atsakomybės draudimą. Jis yra privalomas – negalima nesidrausti. Taip pat daug kas turi pirkęs būstą už paskolą ir banko reikalavimu irgi turi tą turtą drausti“, – kelias privalomųjų draudimų rūšis vardija I.Janauskaitė ir pabrėžia, kad tokio tipo draudimai taip pat pabrangtų.

Kaip sako Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S.Jakeliūnas, šį mokestį sumokėti turėtų draudimo bendrovė, o ne asmuo, bet bendrovės su tuo nesutinka.

„Draudimo bendrovės pinigų nespausdina. Tai jeigu draudimo bendrovė turės sumokėti kažkokius mokesčius, ji juos turės iš kažko ir paimti. Šiuo atveju, tiesiogiai ar netiesiogiai, tokiu būdu valstybė vis tiek apmokestins galutinį vartotoją.

Taip pat gali susidaryti ir tokia paradoksali situacija, kai rodomas suprantamas valstybės noras labiau paremti socialiai jautrias grupes, pavyzdžiui, pensininkus, bet tas pats pensininkas turės sumokėti daugiau už savo automobilio privalomąjį draudimą“, – sako Draudikų asociacijos Tarybos pirmininkas Mindaugas Bakas.

Kaip planuojama, mokestis galėtų būti diferencijuotas – privalomiems draudimams, pavyzdžiui, vairuotojų privalomosios civilinės atsakomybės draudimui, būtų taikomas apie 3–4 proc. mokestis, o kitiems draudimams gali būti ir 12, ir 15 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius