Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračių pardavimai internetu šoktelėjo 3 kartus

Lietuviai dviračius perka internetu ir mokėti už juos nori tik rudenį. Tokios tendencijos išryškėja išanalizavus internetinės parduotuvės „Pigu.lt“ pardavimų duomenis.
Dviračiai
Dviračiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Dažniausiai lietuviškoje e. parduotuvėje pirkėjai ieško ir renkasi miesto tipo dviračius, kainuojančius iki 800 Lt. Įdomu, tai, kad „Pigu.lt“ pardavimų statistika rodo, jog dvirates transporto priemones dažniau perka moterys nei vyrai.

„Tai, kad dviračių pardavimai šokteli vos atšilus orams – ne naujiena, tačiau šiemet pastebėjome dar vieną įdomią tendenciją: užsakymų padaugėja ir po kiekvieno degalų kainų šuolio. Vis daugiau žmonių dviračiais vyksta ir į darbą, taigi dviračių kultūra Lietuvoje pamažu įsitvirtina“, – kalba D. Liulys.

Pasak pardavėjų, dviračius pirkėjai gana dažnai perka išsimokėtinai ir noriai naudojasi pirkimo išsimokėtinai paslauga. Pirkėjus motyvuoja galimybe atidėti pirmąją įmoką trims ar net šešiems mėnesiams. Pasak internetinės prekybos lyderio vadovo, naudodamiesi „Snoro lizingu“ vartotojai nuperka daugiau nei 30 proc. visų dviračių.

„Dviračius internetu įsigyjantys pirkėjai pasiskaičiuoja, kad įmokas už dviratį pradės mokėti besibaigiant šiltajam sezonui, o važinėti gali pradėti jau dabar, tai motyvuoja žmones“, – sako „Snoro lizingo“ generalinis direktorius Aurelijus Šveikauskas.

Pasak D. Liulio, apie pusė „Pigu.lt“ parduodamų dviračių iškeliauja į mažesniuosius šalies miestus ir kaimus. Siekdami geriau ir greičiau pristatyti prekes klientams „Pigu.lt“ pradėjo bendradarbiauti su Lietuvos paštu.

Jo teigimu, prekyba internetu Lietuvoje sparčiai vystosi. Lyginant pirmojo ketvirčio duomenis vien „Pigu.lt“ apyvarta augo 33,3 proc. – nuo 3 mln. Lt 2009 metais iki 4 mln. Lt šiemet.

Šiemet interneto parduotuvė planuoja 20 mln. Lt apyvartą. 2009 metais „Pigu.lt“ pardavimai sudarė 15 mln. Lt, 2008 m. – 4,2 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius