Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Efektyvesnis bendravimas be vizitinių kortelių

Pasak IBIS World Inc, JAV vizitinių kortelių pardavimai mažėja nuo 1990 metų, o apyvarta kasmet krenta 13 procentų. Negana to, Vakaruose sparčiai auga nauja tendencija – išvis neturėti vizitinės kortelės. Analitikai teigia, kad popierinės vizitinės kortelės, panašiai kaip laikraščiai ar žurnalai, užleidžia vietą naujoms alternatyvoms ir efektyvesniems bendravimo būdams. Vizitinių kortelių nebeturi ne vien monarchai ar valstybių vadovai, bet ir garsūs verslininkai ar atsakingų įmonių darbuotojai.
creative-business-cards-64
creative-business-cards-64

Šiais laikais popierinė vizitinė kortelė ne tik nėra madinga, juoba ji net nėra „socialiai atsakingas“ akcentas — švaistomas popierius, kertami medžiai, naudojami dažai, didinamas CO2 pėdsakas.

Puikaus dizaino kortelė atkreips dėmesį, pateiks informaciją apie jos turėtoją, bet sunku pasakyti, ar paskatins pirkti jos savininko paslaugą ar daiktą

Puikaus dizaino kortelė atkreips dėmesį, pateiks informaciją apie jos turėtoją, bet sunku pasakyti, ar paskatins pirkti jos savininko paslaugą ar daiktą. Bendrame verslininko įvaizdyje (apranga, elgesys) ir komunikacijoje (bendravimo įgūdžiai, gebėjimas sudominti) vizitinė kortelė nesudaro net vieno procento neverbalinės komunikacijos.

Tai gi, kaip efektyviai bendrauti be vizitinių kortelių?

Štai keletas patarimų, kurie padės užmegzti daugiau verslo kontaktų nedalinant savo vizitinių kortelių į kairę ir dešinę:

  • Verslo susitikimų metu pasakykite, kad neturite vizitinės kortelės arba “apgailestauju, bet visas vizitines korteles jau išdalinau, bet galite duoti savo el. pašto adresą, kitą dieną atsiųsiu Jums savo kontaktus”.
  • Potencialaus verslo partnerio ar įdomaus pašnekovo el. pašto adresą įsivesk į telefono atmintį.
  • Ženkite žingsnį į aktyvų bendravimą, el. laiške pridėkte vertingą nuorodą. 3 dienų laikotarpyje, siunčiant duomenis apie save, nepamirškite parašyti kur susipažinote, kuo jums buvo įdomus pokalbis ir pridėkite pašnekovui naudingą nuorodą ar informaciją. Paskutinis punktas išties svarbus! Priklausomai nuo situacijos galite pasidalinti: žinomo autoriaus elektronine knyga, susijusia su pašnekovo profesija; linksma nuoroda, kuri privers nusišypsoti arba nuoroda, susijusią su pašnekovo hobiu. Kas žino, gal užmegsite ne tik naudingą verslo kontaktą, bet ir tapsite gerais draugais.

Yra ir kitų būdų pristatyti save, tarkim — išmaniai naudoti išmaniuosius telefonus. Parsisiųskite nemokamą programėlę, skirtą kontaktų apsikeitimui (virtuali vizitinė kortelė) arba telefono vaizdo kamera nufotografuokite pašnekovo vizitinę kortelę.

Bendravimo be vizitinių kortelės privalumai:

  • Iniciatyva susisiekti išliks jūsų rankose.
  • Nereikės sukti galvos, ar jums paskambins.
  • Išsaugosite medį, sumažinsite CO2 pėdsaką, sutaupystei pinigų ir sukursite didesnę vertę skirdamas daugiau dėmesio bendravimui.

Tačiau jei vis dar manote, kad vizitinės kortelės yra graži verslo tradicija, rinkitės vizitines korteles, kurios gaminamos iš perdirbto popieriaus. Daugiau atsakingo verslo patarimų rasite čia.

www.verslasatsakingai.lt
www.verslasatsakingai.lt

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius