-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Enerstenos grupė“ įsigijo Suomijos katilinių statytoją „Nakkila Boilers“

Energetikos objektų statybos įmonių grupė „Enerstenos grupė“ už neskelbiamą sumą įsigijo Suomijos biomasės katilinių statytoją „Nakkila Boilers“.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neatskleidžiame pirkimo sumos, nes dabar vyksta įmonės pertvarka - ji atskiriama į dvi dalis: viena su nekilnojamu turtu, o kita be. Mes įsigijome be nekilnojamojo turto ir baigus pertvarką, lapkričio mėnesį nusistovės galutinė pirkimo suma, nes dabar esame suderėję tik bazinę sandorio kainą“, - BNS sakė „Enerstenos grupės“ rinkodaros vadybininkė Donalda Tumaitytė.

Anot jos, pirkimo-pardavimo sutartis pasirašyta gegužės 23 dieną.

„Enerstenos grupės“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas tvirtino, jog tai leis grupei plėstis Skandinavijos rinkoje.

„Nakkila Boilers“ įsigijimas yra vienas mūsų įmonių grupės plėtros į užsienio rinkas rezultatų. Skandinavijoje didelis dėmesys skiriamas biokuro energetikai, tad tose rinkose matome didelį biokuro katilinių įrangos pardavimų potencialą", - pranešime spaudai sakė V.Ramanauskas.

„Nakkila Boilers“ montuoja ir parduoda nuo 1 iki 10 megavatų (MW) galios biomasės katilus, ji yra įgyvendinusi daugiau kaip 50 projektų Suomijoje, Švedijoje ir Norvegijoje.

9 įmones valdanti „Enerstenos grupė“ pernai gavo 28 mln. eurų pajamų, ji yra įgyvendinusi įvairius projektus Baltarusijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir Danijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius