Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus įrankis „Gazprom“ paragino Ukrainą susitarti su ES dėl dujų apmokėjimo

Kremliaus valdomas milžinas „Gazprom“ ketvirtadienį pareiškė, jog Europos Sąjunga (ES) ir Ukraina turi susitarti, kaip Kijevas apmokės skolą už Rusijos tiektas dujas, prieš atnaujinant derybas dėl tolesnio tiekimo Maskvos sukelto karo ir ekonomikos krizės krečiamai šaliai.
„Gazprom“
„Gazprom“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Europos Komisija turi pasiekti susitarimą su Ukraina dėl finansavimo klausimo. Priešingu atveju derybos neturi prasmės“, – „Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas sakė naujienų agentūrai AFP, kai trišalės derybos Briuselyje nutrūko nepasirašius jokios sutarties.

Trečiadienį vakare vykusios ES palaikomos derybos Briuselyje turėjo padėti išspręsti Rusijos ir Ukrainos ginčą dėl dujų, dėl kurio kyla grėsmė, kad ateinančią žiemą dalyje Europos gali būti sutrikdytas energetikos išteklių tiekimas.

Trečiadienį vakare vykusios ES palaikomos derybos Briuselyje turėjo padėti išspręsti Rusijos ir Ukrainos ginčą dėl dujų, dėl kurio kyla grėsmė, kad ateinančią žiemą dalyje Europos gali būti sutrikdytas energetikos išteklių tiekimas.

Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas anksčiau sakė, kad derybos „dar nebaigtos“ ir gali būti tęsiamos ketvirtadienio vakarą, kad abi pusės spėtų parengti sutarties pasirašymui reikalingus dokumentus, pranešė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“

Maskva reikalauja, kad nauja provakarietiška vyriausybė Kijeve už tolesnį dujų tiekimą mokėtų žymiai brangiau ir iš anksto, argumentuodama, kad Ukraina dar nėra apmokėjusi 5,3 mlrd. JAV dolerių (14,4 mlrd. litų) skolos už anksčiau gautas dujas.

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris paaiškino, kad ES pirmiausiai turi susitarti su Ukraina, kaip bus apmokėtos Kijevo skolos, kad būtų galima sudaryti galutinę sutartį su Maskva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius