-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Estrella“ traškučių kepimą perkėlus prie Vroclavo, kauniečiai be darbo neliks

Jau kitais metais Kaune nebus kepami „Estrella“ bulvių traškučiai. Iš laikinosios sostinės jų gamyba bus perkelta į Vakarų Lenkijoje, netoli Vroclavo esančią gamyklą. Bendrovės „Estrella Baltics“ atstovai 15min teigė, kad tokį akcininkų sprendimą lėmė nenoras į gamybą Kaune investuoti milžiniškų pinigų.
Bulvių traškučiai
Bulvių traškučiai / Fotolia nuotr.

„Tai – mūsų akcininkų „Intersnack Group“ sprendimas. Norint turėti tokius pačius pajėgumus kaip kitose mūsų akcininkų gamyklose, į Kaune esančią gamybos įrangą reikėtų labai didelių investicijų. Todėl viską įvertinus ir apskaičiavus, priimtas sprendimas perkelti gamybą į naują, modernią, geografiškai patogioje vietoje veikiančią gamyklą, kurioje įdiegta moderniausia ir naujausia traškučių gamybos įranga“, – aiškinama 15min raštu atsiųstame „Estrella Baltics“ generalinio direktoriaus Mindaugo Žemaitėlio atsakyme dėl bulvių traškučių gamybos Kaune nutraukimo.

M.Žemaitėlio teigimu, bulvių traškučių gamybos perkėlimas iš Lietuvos darbuotojams įtakos neturės.

Gamyba į „Estrella Baltics“ akcininkams „Intersnack Group“ priklausančią gamyklą netoli Vroclavo bus perkelta 2017 metų pirmąjį ketvirtį, kuomet baigsis bulvių traškučių gamybos sutartis su Kaune veikiančia įmone „Mondelez Lietuva Production“. Būtent joje ir yra gaminami „Estrella“ traškučiai.

M.Žemaitėlio teigimu, bulvių traškučių gamybos perkėlimas iš Lietuvos darbuotojams įtakos neturės.

„Jie bus perkelti dirbti prie kitos įrangos. „Mondelez“ įmonėje gaminama labai įvairi produkcija, ne tik bulvių traškučiai“, – aiškino M.Žemaitėlis.

„Estrella“ bulvių traškučiais Lietuvoje prekiaujama nuo 1993 m., o jie patys Kaune pradėti gaminti 1999 m.

„Estrella Baltics“ pabrėžia, kad iš Lietuvos bus perkelta tik bulvių traškučių gamyba, o pati bendrovė ir toliau liks „Estrella“ traškučių, įvairių užkandžių, riešutų sviesto, sūdytų riešutų ir panašios produkcijos platintoja Baltijos šalyse.

Apie sprendimą iškelti gamybą iš Lietuvos šių metų kovo pradžioje paskelbė ir Kaune kečupus gaminanti įmonė „Suslavičius – Felix“. Nuo ateinančių metų pradžios šių pomidorų padažų gamyba bus perkelta į Švediją, Austriją ir Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius