-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FNTT: šiauliečiai, nupirkę menamas 2 218 tonų grūdų, išvengė beveik pusės milijono PVM

Trys šiaurės Lietuvoje didmenine grūdų prekyba užsiimančios bendrovės galėjo apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą, klastodamos ir apskaitydamos grūdinių kultūrų įsigijimą už daugiau kaip 2 mln. litų ir apgaule išvengusios sumokėti į valstybės biudžetą daugiau kaip 400 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio.
Grūdai
Grūdai / Fotolia nuotr.

Bendrovės savo buhalterinėje apskaitoje atvaizdavo, kad iš dviejų Mažeikių ir Akmenės rajonų ūkininkų neva įsigijo 2 218 tonų įvairių grūdinių kultūrų. Tačiau tyrėjams pavyko surinkti duomenų, kad šie ūkininkai tokio didelio kiekio grūdinių kultūrų negalėjo užauginti ir parduoti supirkėjams, rašoma Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pranešime.

Tokiu būdu per keletą metų didmenine prekyba besiverčiančios bendrovės, klastodamos apskaitos dokumentus, buhalterinėje apskaitoje apskaitė grūdinių kultūrų įsigijimą už daugiau kaip 2 mln. litų ir apgaule išvengė sumokėti į valstybės biudžetą daugiau kaip 400 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio.

Šiuo metu šešiems asmenims, tarp kurių yra ne tik bendrovių vadovai ir akcininkai, bet ir abu minėti ūkininkai, pareikšti įtarimai dėl didelės vertės sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo.

Visiems įtariamiesiems pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Siekiant užtikrinti galimą civilinį ieškinį, laikinai apribota nuosavybė į 440 tūkstančių litų vertės turtą.

Atliekamam ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Antrasis baudžiamojo persekiojimo skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius