Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geromonika: „Vingio“ transformatorių pastotės rekonstrukcijai RST skyrė daugiau kaip 13 mln. litų

Šiais metais Rytų skirstomieji tinklai (RST) transformatorių pastočių ir skirstomųjų punktų atnaujinimui numatė 39 mln. litų investicijų.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Investicijos

Trečdalį šios sumos, daugiau kaip 13 mln. litų, bendrovė skyrė vienam svarbiausių ir pagal darbų apimtis didžiausiam Vilniaus mieste esančios „Vingio“ transformatorių pastotės rekonstrukcijos projektui. Pirmieji modernizavimo darbai pradėti gegužės mėnesį ir truks pusantrų metų. Per šį laikotarpį bus pakeista visa susidėvėjusi techninė įranga, įrengta nuotolinio dispečerinio valdymo sistema ir padidintas pastotės galingumas.

„Transformatorių pastotė yra svarbiausias elektros energijos perdavimo ir paskirstymo sistemos įrenginys, sumažinantis įtampą ir paskirstantis elektros energiją vartotojams. Būtent nuo šio įrenginio darbo priklauso elektros tiekimo kokybė. „Vingio“ transformatorių pastotė viena seniausių pastočių ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Ji pastatyta dar 1953 metais ir nebuvo rekonstruota daugiau kaip penkiasdešimt metų, todėl jos modernizavimo darbai būtini ir reikalaujantys nemažų investicijų“, – sako RST Elektros tinklo direktorius Virgilijus Žukauskas.

Jo teigimu, bendrovė nuosekliai investuoja į valdomo elektros tinklo atnaujinimo ir modernizavimo darbus siekdama užtikrinti nepertraukiamą ir efektyvų elektros energijos tiekimą galutiniams vartotojams. „Kelių dešimčių metų senumo įrenginius pakeitę naujais, o taip pat padidinę pastotės galingumą, savo vartotojams elektros energiją tieksime dar patikimiau, sutrumpės galimų gedimų ir avarijų padarinių šalinimo laikas, be to, sumažės ir tinklo eksploatavimo išlaidos“, – teigia V. Žukauskas.

„Vingio“ transformatorių pastotė, kuri elektros įtampą žemina nuo aukštos iki vidutinės, elektros energiją skirsto Savanorių ir dalyje Laisvės prospektuose, Naujamiesčio rajone įsikūrusiems vartotojams. Tarp šioje teritorijoje įsikūrusių verslo klientų yra „Vilniaus vandenys“, „Lietuvos geležinkeliai“, „Lietuvos monetų kalykla“, „Vilniaus šilumos tinklai“, o taip pat tokios svarbios įstaigos kaip Vilkpėdės ligoninė ir Centro poliklinikos filialai. „Rekonstrukcijos darbų metu gali šiek tiek sumažėti elektros energijos tiekimo vartotojams patikimumas, tačiau mes imamės visų įmanomų priemonių, kad elektros vartotojai tiekimo trikdžių nepajustų, o, nutikus nenumatytiems atvejams, gedimai būtų pašalinti per trumpiausią laiką“, – sako Elektros tinklo direktorius.

„Vingio“ transformatorių pastotės rekonstrukcijų mastą bei sudėtingumą lemia tuo pačiu laiku vykdomi „Vilniaus energijos“ termofikacinės elektrinės įrenginių rekonstravimo darbai. Šioje elektrinėje yra ir dalis RST įrenginių, todėl įgyvendinant šiuos du modernizavimo projektus abiejų įmonių darbai derinami ir koordinuojami itin atidžiai, kad viskas vyktų sklandžiai ir efektyviai.

Šiais metais RST planuoja iš viso investuoti apie 180 mln. litų į elektros tinklo rekonstrukcijas, jo valdymo sistemos diegimą ir plėtrą. „Vingio“ pastotės rekonstrukcijos darbus atliks ir naują įrangą tieks tarptautinė energetikos ir automatikos technologijų įmonė „ABB“, savo veiklą vystanti ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius