-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. „airBaltic“ keleivių srautas vasarį augo 27 proc.

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ vasario mėnesį skrydžių skaičių bendrai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro uostų padidino 29 proc., o keleivių – 27 proc. ir pasiekė daugiau kaip prieš metus turėtą augimo tempą.
„airBaltic“ lėktuvas
„airBaltic“ lėktuvas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Praėjusį mėnesį „airBaltic“ iš viso atliko 3565 skrydžius, o 2009 m. vasarį – 2770. Vasarį oro bendrovė skraidino 186,5 tūkst., o pernai tuo pačiu metu – 147,4 tūkst. keleivių. Oro bendrovės lėktuvai skrido su vidutiniškai 61 proc. užpildytų vietų, teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Lietuvoje „airBaltic“ vasarį aptarnavo 11,4 tūkstančius keleivių. Per Vilniaus oro uostą oro bendrovė skraidino virš 8,6 tūkst. keleivių, per Kauno – 1200, o per Palangos – 1643 keleivius. Praėjusį mėnesį oro bendrovė iš Lietuvos oro uostų atliko 404 skrydžius. Iš viso šiais metais iš Lietuvos oro uostų „airBaltic“ skrido 1152 kartus ir skraidino virš 35 tūkst. keleivių.

Vasarį „airBaltic“ pasiūlė tiesioginius skrydžius iš Vilniaus į Londoną. Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto su „airBaltic“ galima tiesiogiai skristi į Amsterdamą, Berlyną, Kopenhagą, Miuncheną, Paryžių, Rygą bei Romą. Vasaros sezonu lėktuvai skraidys ir į Taliną, Dubliną, Oslą ir Hamburgą.

„airBaltic“ lėktuvai ir toliau išlaiko gerus skrydžių punktualumo rodiklius – praėjusį mėn. daugiau kaip 86 skrydžius iš šimto atliko numatytu metu arba ne ilgesniu kaip 15 minučių uždelsimu (punktualumo rodiklis – 86,6 proc.).

Vasario pradžioje Singapūre oro bendrovei buvo įteiktas „ATW Phoenix“ apdovanojimas. Šį pasauliniu mastu pripažįstamą prizą „airBaltic“ pelnė už geriausiai įgyvendintus verslo pakeitimus aviacijos srityje, nepaisant sudėtingų rinkos sąlygų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius