Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: laukia trąšų eksporto į Indiją

Klaipėdos uostas laukia, kad šį mėnesį Baltarusijos kalio trąšų gamintojas pasirašys sutartį dėl trąšų eksporto į Indiją, jos būtų gabenamos per Lietuvos uostą.
Pavadinimas
Pavadinimas

Manoma, kad ši sutartis išjudintų trąšų pirkimą kitose šalyse ir leistų atsitiesti trąšas kraunančioms uosto bendrovėms.

Dėl kokio kiekio trąšų „Belaruskalij“ gamykla pasirašys sutartį su Indija, dar neįvardijama, tačiau manoma, kad metinis kiekis gali siekti 1,5 mln. tonų, penktadienį rašo dienraštis „Verslo žinios.“

Gamykla dar neturi sutarties ir su Kinijos pirkėjais, šių metų pradžioje buvo planuota, kad trąšų eksportas į šią šalį sieks apie 1 mln. tonų.

Birių krovinių terminalo (BKT) generalinis direktorius Vidmantas Dambrauskas sako, kad trąšų eksportas į Indiją Klaipėdai būtų parankus ir tuo, kad į šią šalį plaukia maždaug 30 tūkst. tonų talpos laivai ir juos galima visiškai pakrauti, o į Kiniją vyksta daugiau nei dvigubai didesnio tonažo laivai, kurių dėl per mažo Klaipėdos uosto gylio negalima visiškai prikrauti.

Iš buvusių pagrindinių trijų „Belaruskalij“ kalio trąšų gabenimo uostų trąšas šiemet krauna tik Klaipėdos uostas (KLASCO ir BKT), baltarusiai atsisakė Ventspilio ir Nikolajevo uostų paslaugų.

Atsigavimo trąšų rinkoje BKT tikisi jau rugpjūtį ir šiemet planuoja pasivyti pernykštes 1,8 mln. tonų krovinių apimtis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius