Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. Jaunieji verslininkai gerina paslaugų ir prekių kokybę

Vis daugiau atsiranda iššūkių verslui šiandieninėje ekonomikoje, tačiau jie negąsdina jaunųjų verslininkų pradėti steigti įmones ir kurti pridėtinę vertę Lietuvos visuomenei. Jauni vilniečiai, laimėję Vilniaus savivaldybės inicijuotą verslo konkursą „Globa jaunimo verslumui ugdyti ir skatinti“, pradėjo įgyvendint savo projektus.
Pavadinimas
Pavadinimas

Nepraėjus ne metams nuo konkurso laimėjusių projektų vystytojai jau pateisina Vilniaus savivaldybės ir visuomenės lūkesčius.

Savivaldybės inicijuotame verslo konkurse dalyvavo 400 projektų. Prieš metus 10 nugalėtojų buvo skirta po 20 000 lt. verslo pradžiai. Tarp gavusių finansavimą buvo ir du nemažo atgarsio visuomenėje sukėlę jaunimo verslo projektai: šokių studija „Dance Time“ ir E-Kaziukas.lt.

„Verslumo projektu siekiama skatinti jaunimą įgyvendinti savo netradicines idėjas ir galvoti apie netradicinį verslą, nes tik jaunatviškas maksimalizmas leidžia kurti netradicinius, inovatyvius sprendimus. Jaunieji verslininkai įdedami daug širdies ir užsispyrimo aplenkia net rinkos senbuvius“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės Verslo ir paslaugų skyriaus vedėjas Marius Skarupskas.

Jaunieji verslininkai įdedami daug širdies ir užsispyrimo aplenkia net rinkos senbuvius. Teigė Marius Skarupskas.

Nors ir jauni, projekto laimėtojai orientuojasi į ilgalaikę verslo strategiją. „Mes suprantame, kad kokybiškas verslas reikalauja didesnių išlaidų ir laiko įsitvirtinti rinkoje, tačiau mūsų tikslas Lietuvai pateikti geresnę kokybę ir pratinti savo srities konkurentus prie aukštesnių standartų“, – kalbėjo minėtų projektų koordinatoriai.

Projektas – šokių studija „Dance Time“ – tai šokių-bendravimo studija, kuri siūlo Lietuvoje dar nenaudotus mokymo metodus, kurie iki šiol neturėjo pritaikymo kitose Lietuvos šokių studijose. Taip pat čia galima rasti išskirtines šokių, sveikatingumo ir lieknėjimo programos jaunimui, suaugusiems ir senjorams bei specialias programas vaikams. Čia dirba įvairių sričių specialistai: treneriai – choreografai ir kompozitorius, konsultuoja dietologas, psichologas ir fitneso treneris.

Pamokų metu lankytojai filmuojami, projektoriaus pagalba rodomos naujos figūros, taisomos klaidos. Kiekvienas „Dance Time“ lankytojas, turi prisijungimą prie sukurtos Elektroninio dienoraščio sistemos, kur talpinama visa medžiaga apie kiekvieną treniruotę: video su naujomis figūromis, nufilmuotų treniruočių fragmentai, trenerio komentarai ir kita mokymui svarbi informacija.

Kitas visuomenėje dėmesio susilaukęs projektas – E-Kaziukas.lt. Svetainė www.e-kaziukas.lt – tai erdvė, skirta plėtoti dialogą tarp kūrėjo ir tradiciniais amatais besidominčiojo, sudarant galimybę tiesioginiam jų bendravimui, derėjimuisi dėl kainos.

„Projektas susilaukė menininkų aktyvaus palaikymo, yra vertinamas svetainės lankytojų, tad neabejojame, kad mūsų svetainė taps menininkus vienijančia erdve“, – sakė projekto koordinatoriai.

Kaziuko mugės idėją puoselėjančiu projektu siekiama sukurti sistemą, kuri kūrėjams leistų įdomiai pateikti savo dirbinius ir taip plėtoti savo meninę veiklą, o tradiciniams amatams neabejingiems – įsigyti vienetinį kūrinį, atrasti išskirtinę, originalią dovaną ar jaukią namų puošmeną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius