Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Geronomika. Pieno gamintojai jau kuriasi parduotuvėse

Pienas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr. / Pienas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Ūkininkai, kuriems įgriso su perdirbėjais kovoti dėl didesnių kainų, pamažu žengia į prekybos centrus. Parduotuvėse jie pradėjo pirkėjams siūlyti šviežio pieno.

Nors buvo abejojančių, ar prekybininkai įsileis potencialius konkurentus – parduotuvėse taip pat parduodamas pienas, tik iš perdirbėjų, – ledai jau pajudėjo: Vilniuje, Panevėžyje bei Utenoje jau galima įsigyti šviežio pieno, praneša „Lietuvos rytas“.

Panevėžio rajone ūkininkaujantis Laisvūnas Valikonis, aplenkdamas pieno supirkėjus, prekybos centre „Maxima“ pradėjo pardavinėti savo ūkyje primelžtą pieną. L.Valikonis 1 litrą 4,2 proc. riebumo šviežio nepasterizuoto pieno parduoda už 2 litus.

Parduotuvės „Maxima“ vestibiulyje pastatytas itališkas ūkininko įrenginys, primenantis didelį buitinį šaldytuvą. Jo durelės atsidaro tik tada, kai į specialią kiaurymę įmeti pinigų ir pirštu palieti nedidelį ekranėlį. Į nišą pastatytas plastikinis butelis kaipmat prisipildo gelsvo atšaldyto pieno.

Įrenginys ūkininkui kainavo beveik 60 tūkst. litų. Ūkininkas tikisi, kad įsisiūbavus prekybai kasdien  pavyks parduoti iki 1,5 tonos pieno. Tiek primelžiama iš jo ūkyje auginamų 85 karvių. Naujų prekybos būdų L.Valikonis pradėjo ieškoti, kai prasidėjus krizei superkamo pieno kaina nuo 1,20 lito krito iki 70 centų.

Vilniečius pirmasis pradžiugino prekybos tinklas „Iki“. Jam priklausančioje parduotuvėje Buivydiškių gatvėje nuo trečiadienio pieną pardavinėja ūkininkas iš Trakų rajono Valerijanas Jusionis. Jo vadovaujama žemės ūkio bendrovė turi 178 karves, praneša „Lietuvos rytas“. Čia litras pieno irgi kainuoja 2 litus.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką