Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. UAB „Vakarų laivų remontas“ stiprina pozicijas laivų modernizacijos srityje

2008-ieji AB „Vakarų laivų gamykla“ (VLG) dukterinei kompanijai UAB „Vakarų laivų remontas“ (VLR) buvo stambių ir ypatingai techniškai sudėtingų laivų modernizacijos projektų metai. Apie 30 proc. visų kompanijos užsakymų sudarė stambios laivų modernizacijos.
Laivas po rekonstrukcijos.
Laivas po rekonstrukcijos. / VLR nuotr.

2009 m. vasario mėn. pabaigoje UAB „Vakarų laivų remontas“ kartu su Norvegijos kompanija „Egil Ulvan Rederi AS“ pasirašė dar vieną bendradarbiavimo sutartį dėl žuvivaisos pramonei skirto laivo „Mikal With“ modernizacijos. Jos metu laivo korpusas bus prailgintas 12 metrų ilgio 250 tonų sveriančiu intarpu.

„Išsikovojome savo rinkos dalį laivų modernizacijos segmente, mumis pasitiki ne tik Vakarų Europos laivų savininkai, bet ir didžiulį laivyną turinčios Skandinavų kompanijos. Norvegų užsakymas patvirtina, jog VLG grupės kompanijos pasižymi ne tik aukšta darbų kokybe, bet ir griežtu terminų laikymusi. Tai puikus įrodymas, kad mūsų kompanija eina teisinga kryptimi“, – teigė VLR direktorius Algis Rukas.

Laive bus įrengti bunkeriai, skirti žuvų pašarui, sumontuota nauja žuvų pašarų išdalinimo linija. Taip pat bus instaliuota DP sistema, padidintas elektrojėgainės galingumas, įmontavus papildomą 500 kW dyzelinį generatorių „Scania DSI 16“. Taip pat bus sumontuotos modernios kondicionavimo bei hidraulinės sistemos. Šiuo metu vyksta projekto derinimas su klasifikacine bendrove „Germanischer Lloyd“ ir darbinės dokumentacijos rengimas, kuriuo užsiima UAB „Vakarų inžinerijos grupė“ specialistai.

Visus krovininio laivo „Mikal With“ korpuso intarpo gamybos ir instaliavimo darbus vykdys kita VLG dukterinė kompanija – UAB „Vakarų korpusų konstrukcijos“.

Šiuo metu Vakarų laivų remontas Italijos kompanijai „Diamar SpA“ priklausančiam laivui „Sentinel“ taip pat atlieka modernizacijos darbus. Ofšorinei rinkai skirtame laive bus instaliuota DP sistema, pakeista visa jėgainė, instaliuoti papildomi priekiniai ir galiniai povairiai, atnaujintos gyvenamosios patalpos bei atlikta daug kitų darbų.

AB „Vakarų laivų gamykla” įmonių grupė šiais metais mini garbingą 40-ies metų veiklos sukaktį. Grupę vienija 23 skirtingų specializacijų kompanijos. Kontrolinį 92,84 proc. AB „Vakarų laivų gamykla“ akcijų paketą valdo Estijos koncernas „BLRT Grupp“. Įmonių grupėje dirba apie 1500 žmonių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius