-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika. Ūkio bankas pasirašė pirmąsias kreditų sutartis smulkiajam ir vidutiniam verslui

Ūkio bankas pasirašė pirmąsias kredito sutartis dėl mažų kreditų suteikimo pagal Ekonomikos skatinimo planą ir Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos priemonę „Mažų kreditų teikimas – I etapas“.
Pavadinimas
Pavadinimas

Ūkio banko kreditavimo sutartys sudarytos su Ukmergės ir Jurbarko bendrovėmis. 40 tūkst. litų mažas kreditas suteikiamas Ukmergėje veikiančiai UAB „Butero prekyba“, užsiimančiai mažmenine knygų prekyba. 80 tūkst. litų mažas kreditas skirtas žurnalų ir periodinių leidinių prekybos įmonei „Jurbarko šviesa“, teigiama išplatintame pranešime.

„Abi įmonės, su kuriomis jau pasirašytos kreditavimo sutartys, nurodė, kad paskola išspręs bendrovių apyvartinių lėšų trūkumą. Būtent ši priežastis dažniausiai nurodoma gaunamuose įmonių prašymuose. Suteiktas kreditas smulkioms ir vidutinėms įmonėms padėtų stabilizuoti padėtį”, - Ūkio banko Kredito tarnybos vadovas Mindaugas Pašvenskas.

Pirmajame etape, pagal kurį Ūkio bankas smulkioms ir vidutinėms įmonėms paskolins beveik 13 mln. litų, Ūkio bankas jau gavo 160 paraiškų iš kurių patvirtino 44. Pagal antrojo etapo planą Ūkio bankas smulkiajam ir vidutiniam verslui išdalins 26 mln. Lt. Bankas sulaukė 18 įmonių paraiškų ir jau patvirtino 4 kreditus.

Pirmajame etape Ūkio bankas daugiausia paraiškų sulaukė iš Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Alytuje įsikūrusių įmonių, kurių veikla - mažmeninė prekyba, apdirbamoji tekstilės pramonė, informacinių technologijų paslaugos. Antrajame etape aktyviausios yra Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir Marijampolės statybos, apdirbamosios medienos pramonės ir didmeninės prekybos įmonės.

Pirmajame ir antrajame etapuose vienam paskolos gavėjui gali būti suteiktas ne daugiau kaip vienas mažas kreditas. Maži kreditai teikiami investicijoms arba apyvartiniam kapitalui finansuoti. Maksimali paskolos suma pirmajame etape – 175 tūkst. litų. Antrajame etape bankas per 12 mėn. laikotarpį vienam kredito gavėjui galės suteikti mažą kreditą, kurio maksimalus dydis – 350 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius