Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikų verslo idėjos: stilisto konsultacijos „Skype'u“ ir spalvota kava

Graikai ne kartą buvo pripažinti viena stilingiausiai ir madingiausiai besirengiančių tautų, todėl šalyje vis labiau populiarėja nauja paslaugų verslo rūšis. Asmeninio stilisto tikslas – padėti klientui iš turimo garderobo išsirinkti tinkamą aprangą, aksesuarus, avalynę, visa tai suderinti ir atsikratyti nebetinkamais daiktais, praneša LRT radijas, apžvelgdamas Graikijos verslo naujienas.
Kava
Kava / „Shuterstock“ nuotr.

Taip pat asmeninis stilistas gali padėti renkantis ir perkant drabužius bei papasakoti apie naujausias mados tendencijas. Tiems, kurie neturi laiko, ši paslauga teikiama ir „Skype“ programa. Verta paminėti, kad asmeninį stilistą gali turėti nebūtinai turtingi žmonės. Toks patarėjas prisitaiko prie kiekvieno žmogaus piniginės dydžio.

Kavinėje – įvairių spalvų kava

Kavinės meniu galima rasti įvairiausių spalvų kavos: geltonos, oranžinės, žalios, rožinės, salotinės ar net violetinės. Kavos gamybai naudojamos natūralios maisto medžiagos.

Verslininkams galvojant, kaip pritraukti daugiau klientų, dvi graikės merginos Salonikų mieste nusprendė savo kavinėje pradėti gaminti spalvotą kavą. Šiuo metu kavinės meniu galima rasti įvairiausių spalvų kavos: geltonos, oranžinės, žalios, rožinės, salotinės ar net violetinės. Kavos gamybai naudojamos natūralios maisto medžiagos.

Ši jaunųjų verslininkių idėja pritraukė ne tik daugiau klientų,  bet patraukė ir verslininkų, kurie taip pat norėtų prekiauti tokia kava, dėmesį. 

Viešbučių kainos per šventes negąsdina

Kelionių agentūra „Trivago“ pranešė, kad  Graikija pagal viešbučių kainas šventiniu periodu išlieka penktoji pigiausia šalis iš 24 Europos valstybių. Nors nakvynės kaina pagal viešbučių kainų vidurkį, palyginti su 2013 m., kilo, Graikijoje dvivietį kambarį galima užsisakyti už 77 eurus. Iki 2009 m. paros viešbutyje kaina siekė 88 eurus.

Šalies sostinė Atėnai taip pat neatsilieka – iš 50 Europos miestų gruodžio mėnesį pagal pigiausios nakvynės kainą užima šeštą vietą. Atėnuose per šventes galima apsigyventi vidutiniškai už 72 eurus per parą.

Nors nakvynės kaina pagal viešbučių kainų vidurkį, palyginti su 2013 m., kilo, Graikijoje dvivietį kambarį galima užsisakyti už 77 eurus. Iki 2009 m. paros viešbutyje kaina siekė 88 eurus.

Šiuo periodu brangiausia nakvynė Londone – para kainuoja apie 215 eurų. Tačiau kainos Graikijoje gali pasikeisti, jei vyriausybė pasiduos tarptautinių kreditorių spaudimui pakelti viešbučių kainų pridėtinės vertės mokestį nuo 6,5 proc. iki 13 proc.

Auga medvilnės gamintojų pelnas

Galutinė 2013 m. analizė, kurią atliko „Direction Business Reports“, parodė, kad daugiausia pelno gavo Graikijos bankai. Ištyrus 500 didžiausių įmonių paaiškėjo, kad labiausiai prie šalies ekonomikos augimo prisidėjo prekyba užsiimančios kompanijos. Jos sudarė beveik 40 proc. visų įmonių, tarp jų – ir prekiaujančios vaistais, kosmetika, valymo priemonėmis, maisto prekėmis ir kuru. Antroje vietoje liko pramonė, kuriai atstovauja 32 proc. visų įmonių, o trečią vietą užėmė paslaugų rinka su didžiausią pelną gavusiomis draudimo kompanijomis.

2014 m. medvilnės, vadinamos baltuoju Graikijos auksu, gamyba siekė 850 mln. kilogramų ir kainavo iki 50 centų už kilogramą. 2013 m. medvilnės gamyba buvo beveik 100 mln. kilogramų mažesnė ir kaina siekė iki 40 centų.  

Šiemet geresnę padėtį lėmė palankios oro sąlygos, didesnės investicijos į medvilnės perdirbimo tobulinimą ir tai, kad buvo išvengta įvairių ligų. 65 proc. visos medvilnės produkcijos buvo eksportuota į Egiptą ir Turkiją. Taip pat graikišką medvilnę superka Vokietija, Austrija ir Bosnija Hercegovina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius