Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IKEA grynasis pelnas ūgtelėjo 20 proc.

Švedijos bendrovės IKEA, kuriai priklauso didžiausias pasaulyje baldų ir namų apyvokos daiktų parduotuvių tinklas, grynasis pelnas rugpjūčio 31 d. pasibaigusiais finansiniais metais išaugo 20 proc. Daugiausia tam įtakos turėjo beveik visose rinkose augusi apyvarta.
IKEA parduotuvė Samaroje
IKEA parduotuvė Samaroje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Per metus IKEA grynasis pelnas padidėjo nuo 3,5 mlrd. iki 4,2 mlrd. eurų. Apyvarta išaugo 7,4 proc. Iki rekordinių 35,07 mlrd. eurų, palyginti su 32,66 mlrd. eurų ankstesniais metais. Per metus kompanija atidarė 12 parduotuvių ir 19 prekių užsakymo ir atiėmimo punktų.

Apyvartos prieaugis buvo užfiksuotas 27-iose iš 28 rinkų ir daugiausia apyvarta augo Kinijoje, Kanadoje, Australijoje ir Lenkijoje. Į stambiausių bendrovės rinkų penketuką patenka Vokietija, JAV, Prancūzija, Jungtinė Karalystė ir Švedija.

Iš viso per praėjusius finansinius metus IKEA parduotuvėse apsilankė 783 mln. žmonių, o bendrovės interneto svetainėje IKEA.com apsilankė maždaug 2,1 mlrd. žmonių.

IKEA ketina tęsti plėtrą ir planuoja atidaryti naujų parduotuvių Indijoje ir Serbijoje bei didinti internetinių parduotuvių skaičių. Šiuo metu tokios veikia keturiolikoje šalių.

Šiuo metu 28-iose pasaulio šalyse veikia per 320 IKEA parduotuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius