Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iki šiol nuostolingai dirbusi „Tesla“ nustebino investuotojus pelnu

Elektromobilių gamintoja „Tesla“ maloniai nustebino investuotojus, pranešusi, kad trečiąjį ketvirtį uždirbo pelno, ir pareiškė, kad, jai didinant naujų modelių gamybą, teigiamų rezultatų ateityje tik daugės.
„Tesla Model X“ krosoveris Paryžiaus automobilių parodoje
„Tesla Model X“ krosoveris Paryžiaus automobilių parodoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įmonė, garsėjanti milžiniškomis investicijomis, dėl kurių nuolat patirdavo nuostolių, paskelbė, kad jos grynasis pelnas liepos–rugsėjo mėnesiais sudarė 22 mln. JAV dolerių. Tuo pat laikotarpiu pernai ji buvo patyrusi 230 mln. JAV dolerių nuostolius.

Bendros įplaukos trečiąjį ketvirtį, palyginti su tuo pat laikotarpiu metais anksčiau, pašoko 145 proc. iki rekordinių 2,3 mlrd. JAV dolerių. Be to, įmonė užsakovams per tris mėnesius pristatė rekordinius 24,821 tūkst. elektromobilių.

Po savo debiuto biržoje ketvirtinį pelną įmonė gavo tik antrą kartą.

Įmonės steigėjas Elonas Muskas laiške akcininkams pareiškė, kad pelningas turėtų būti ir ketvirtasis ketvirtis, nes „Tesla“ toliau didina pardavimus ir tobulina autopiloto technologiją.

„Pristatomi nauji produktai, padidėjęs parduotuvių veiksmingumas ir naujų parduotuvių atidarymas paspartino užsakymų portfelio augimą trečiąjį šių metų ketvirtį, o autopiloto technologijos ir kitų produktų tobulinimas „Tesla“ leidžia tikėtis dar padidinti užimamą rinkos dalį“, – rašoma E. Musko laiške, kurį pasirašė ir finansų direktorius Jasonas Wheeleris.

Laiške nurodoma, kad įmonė ketvirtąjį ketvirtį užsakovams tikisi pristatyti daugiau kaip 25 tūkst. automobilių, taigi iš viso antrąjį pusmetį jų bus pristatyta apie 50 tūkstančių.

„Tesla“ garsėja savo prabangiais automobiliais, kurie parduodami už 70 tūkst. JAV dolerių ir brangiau, ir taip pat kuria įperkamesnį modelį, kuris kainuotų maždaug perpus mažiau ir, kaip tikisi įmonė, padėtų išplėsti elektromobilių rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius