Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilja Laursas investavo į daiktų nuomos projektą

Verslininkas, „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas Ilja Laursas investavo į daiktų nuomos projektą „dalinuosi.lt“. Reikšmingą bendrovės akcijų dalį įsigijęs verslininkas teigia tikintis portalo, kuris atveria galimybes žmonėms uždirbti iš savo daiktų, idėja.
Ilja Laursas knygą parašė vos per penkis mėnesius
Ilja Laursas investavo į daiktų nuomos projektą / BFL/Butauto Barausko nuotr.
Temos: 1 Ilja Laursas

„dalinuosi.lt“ projektas suteikia galimybes gyventojams gauti papildomų pajamų – uždirbti iš savo daiktų juos išnuomojant. Kiekvienas vartotojas gali į tinklalapį nemokamai įkelti ir pasiūlyti nuomai savo praktiškus daiktus. 

Pavyzdžiui, Vytautas išnuomos „Mitsubishi Colt“ dienai už 45 Lt, Paulius „Xbox“ – už 20 Lt, Martynas snieglentę – už 60 Lt.

„Tikiu, kad „Dalinuosi.lt“ yra, kaip Silicio slėnio investuotojai mėgsta sakyti, milijardo JAV dolerių verta idėja. Esu tikras, kad ji turi potencialą sukurti pasaulinę sėkmės istoriją, nes projektas ne tik sukuria naujas galimybes gyventojams, bet ir turi socialinį–bendruomeninį aspektą – o tai yra dažna šiuolaikinių interneto projektų sėkmę lemiančių priežasčių. Be to, „dalinuosi.lt“ projektą sukūrė ir įgyvendina labai pajėgi komanda, ir tai vienas svarbiausių aspektų, kuris lėmė mano sprendimą prisijungti prie šio start–up‘o ir tapti jo komandos nariu“, – pasakojo I. Laurs.

Idėjos autorius Paulius Valatkevičius džiaugiasi, kad prie „dalinuosi.lt“ komandos prisijungė I.Laursas.

Esu tikras, kad ji turi potencialą sukurti pasaulinę sėkmės istoriją, nes projektas ne tik sukuria naujas galimybes gyventojams, bet ir turi socialinį–bendruomeninį aspektą – o tai yra dažna šiuolaikinių interneto projektų sėkmę lemiančių priežasčių, - sakė I.Laursas.

„Akivaizdu, kad jo žinios, sukauptos kuriant pasaulinę „GetJar“ sėkmės istoriją, naujųjų verslo modelių išmanymas ir turimi ryšiai verslo ir investuotojų pasaulyje, Silicio slėnyje, suteiks neįkainojamos vertės plėtojant „dalinuosi.lt“ projektą“, – sakė P.Valatkevičius.

Pasak jo, ši paslauga sujungia žmones, nes abi pusės gauna naudos – vieni užsidirba papildomų pajamų nuomodami savo daiktus, o kiti gauna platų nuomojamų daiktų pasirinkimą ir dažniausiai patrauklesnes kainas, nei siūlo nuoma užsiimančios įmonės.

„Be to, toks daiktų įdarbinimas yra ir socialiai atsakingas elgesys, skatina mažesnį vartojimą. Vietoje to, kad pirktumėte daiktą, galite jį išsinuomoti“, – sakė P. Valatkevičius.

Dėl idėjos grįžo į Lietuvą

Idėja įgyvendinti tokį projektą jo autoriui kilo iš užsienyje ganėtinai populiarios automobilių dalijimosi paslaugos, kuri, iš tiesų, labiau priminė automobilių nuomą.

„Tuomet su keletu bendraminčių pagalvojome, kodėl turėtume apsiriboti automobiliais – juk yra daug kitų vertingų daiktų, kuriuos žmonės mielai ne pirktų, o išsinuomotų tam konkrečiam laikui, kuriam reikia. Taip ir gimė „dalinuosi.lt“ projektas, – pasakojo dėl mintyse nuolat kirbėjusios verslo idėjos iš Anglijos į Lietuvą sugrįžęs P. Valatkevičius.

Daiktų įdarbinimas yra ir socialiai atsakingas elgesys, skatina mažesnį vartojimą, – sakė idėjos autorius P.Valatkevičius.

Šiuo metu vartotojai per „dalinuosi.lt“ jau siūlo išnuomoti apie 760 daiktų, įvykdyta šimtai sandorių, daugiausia – Vilniuje ir Kaune. Projekto vadovo teigimu, didžiausią paklausą šiuo metu turi automobilių nuoma. 

„Šioje kategorijoje jaučiamas didžiausias pasiūlos trūkumas. Jeigu turite automobilį, kurį galite išnuomoti bent 5 dienas per mėnesį, tikėtina, kad pasiūlę jį per „dalinuosi.lt“ prie savo pajamų prisidursite porą šimtų litų kiekvieną mėnesį“, – sakė P. Valatkevičius.

Jau žvalgosi į užsienį

„dalinuosi.lt“ akcininkai tvirtina, kad analogiškų jau išplėtotų projektų pasaulyje dar nėra, todėl lietuviai skuba būti žingsniu priekyje ir visą dėmesį skiria greitam projekto plėtojimui. Pirmiausia siekiama įsitvirtinti didžiausiuose Lietuvos miestuose, tačiau bus siekiama įžengti ir į kitas rinkas. Šiam tikslui ieškoma papildomų investicijų, jų pritraukimu rūpinsis I.Laurs.

„Šiuo metu jau kalbamės su keletu potencialių investuotojų. Susidomėjimas ir entuziazmas yra didelis, todėl tikime, kad per artimiausius kelis mėnesius turėsime gerų naujienų“, – kalbėjo I.Laurs. 

dalinuosi.lt vizualizacija/Dalinuosi.lt
dalinuosi.lt vizualizacija/Dalinuosi.lt

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius