Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone 6“ anonso išvakarėse „Apple“ akcijos sparčiai brangsta

Išmaniojo telefono „iPhone 6“ anonsas dar neįvyko, tačiau kompanijos „Apple“ akcija pabrango iki 100,53 dolerių, vien tik per pastarąsias dienas pabrangusi 1,4 proc., praneša portalas CNet. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2012 m. rugsėjo 19 d. ir sudarė 702,1 dolerių, arba 100,3 dolerių, atsižvelgiant į tai, kad birželį akcijos buvo padalintos santykiu 7:1.
„Apple“ naujovių pristatymo akimirka
„Apple“ naujovių pristatymo akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neoficialiais duomenimis, „iPhone 6“ premjera turėtų įvykti rugsėjo 9 d. Išmanieji telefonai kompanijai „Apple“ atneša apie pusę visų pajamų, todėl naujas flagmanas turėtų padėti kovoti su konkurentais, kurie neretai siūlo pigesnius mobilius įrenginius.

„Apple“ akcijų kaina nuo 2012 m. nuolat mažėjo dėl investuotojų abejonių, ar naujasis kompanijos vykdomasis direktorius Timas Cookas sugebės būti tokiu pat sėkmingu, kaip vienas iš „Apple“ įkūrėjų ir buvusių vadovų Steveas Jobsas.

Praėjusiais metais Timas Cookas ramino akcininkus ir investuotojus, kad 2014 m. bus pristatyti naujoms kategorijoms priklausantys produktai. Kiek vėliau „iTunes“ padalinio galva Eddy Cue pareiškė, kad „Apple“ dirba prie geriausių produktų, kokius tik kompanija yra sukūrusi per paskutinius 25 metus.

Bankų analitikai jau dabar rekomenduoja savo klientams pirkti daugiau „Apple“ akcijų, kadangi greitu metu laukiamas „iPhone 6“ ir išmaniojo laikrodžio „iWatch“ pasirodymas. Ekspertų teigimu, nauji išmanieji telefonai leis „Apple“ padidinti savo rinkos dalį, tuo tarpu „iWatch“ vien per pirmuosius metus gali būti realizuotas iki 60 mln. vienetų tiražu.

Tikimasi, kad „Apple“ išleis kelis „iPhone 6“ variantus su 4,7 ir 5,5 colių įstrižainės ekranais. Šaltinių teigimu, kompanija „Apple“ užsakė iki 30-40 proc. daugiau išmaniųjų telefonų, nei tai padarė „iPhone 5S“ ir „iPhone 5C“ debiuto išvakarėse praėjusiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius