Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Rusijos Dūmos – raginimas įvesti sankcijas „Coca Cola“ ir „Pepsi“

Kai kurie Rusijos Valstybės Dūmos nariai ragina šalies vyriausybę įvesti sankcijas gaiviųjų gėrimų milžinėms „Coca Cola Company“ ir „PepsiCo“. Tokį pasiūlymą premjerui Dmitrijui Medvedevui nusiuntė „Rusijos pensininkų už teisingumą partijos“ pirmininkas Igoris Zotovas. Šios partijos nariai nori uždrausti „Coca Colos“ ir „Pepsi“ įvežimą į šalį, o šalies gamyklas siekia įpareigoti gaminti tik vietinę produkciją, rašo naujienų svetainė izvestia.ru.
„Coca Cola“ reklama vienoje iš Maskvos parduotuvių
„Coca Cola“ reklama vienoje iš Maskvos parduotuvių / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Ekspertai teigia, kad tokio draudimo įvedimo atveju atsilaisvintų apie 40 proc. Rusijos nealkoholinių gėrimų rinkos.

I.Zotovas savo pasiūlymą gynė teigdamas, kad minėtieji gazuotų gėrimų gamintojai remia pagrindines JAV politines jėgas.

I.Zotovas savo pasiūlymą gynė teigdamas, kad minėtieji gazuotų gėrimų gamintojai remia pagrindines JAV politines jėgas.

„Palaikydami Rusijos Federacijos prezidento ir vyriausybės veiksmus atsakant į sankcijas, siūlome įvesti apribojimus kompanijų „The Coca Cola Company“ ir „PepsiCo“ – oficialių JAV respublikonų ir demokratų partijų, aktyviai pasisakiusių už sankcijų pratęsimą Rusijai, produkcijai“, – rašoma politiko laiške D.Medvedevui.

Jis taip pat pabrėžė, kad gazuoti gėrimai yra žalingi sveikatai ir dėl to kenkia visai tautai.

Nealkoholinių gėrimų ir mineralinio vandens gamintojų sąjungos prezidentas Dmitrijus Petrovas teigė, kad tokio draudimo atveju tos Rusijos įmonės, kurios šiuo metu gamina „Pepsi“ arba „Coca Cola“, paprasčiausiai užsidarytų, nes minėtieji gėrimai gaminami naudojant slaptą receptūrą.

Nealkoholinių gėrimų ir mineralinio vandens gamintojų sąjungos prezidentas Dmitrijus Petrovas teigė, kad tokio draudimo atveju tos Rusijos įmonės, kurios šiuo metu gamina „Pepsi“ arba „Coca Cola“, paprasčiausiai užsidarytų.

„Atrodo, kad įvedame sankcijas prieš save pačius. Galima laukti deficito nealkoholinių gėrimų rinkoje – „Pepsi“ ir „Coca Cola“ užimama dalis siekia apie 40 proc. Šių priemonių (sankcijų bendrovėms) įvedimas lemtų nedarbą ir mažesnes pajamas į biudžetą. Tiek „Coca Cola“, tiek „Pepsi“ į biudžetą mokesčių pavidalu sumoka šimtus milijonų rublių“, – aiškino D.Petrovas.

Jau anksčiau, supykę dėl JAV ir ES įvestų sankcijų Kremliui, Rusijos politikai ragino priimti įstatymus, pagal kuriuos į šalį būtų draudžiama įvežti konditerijos gaminius, gėles ir žuvies koncernus iš Vakarų šalių.

Trečiadienį okupuoto Krymo pusiasalio vyndariai paskelbė planuojantys kreiptis į centrinę Rusijos valdžią su prašymu uždrausti į šalį įvežti europietiškus vynus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius