Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV iždo sekretorius dar kartą išreiškė pasipiktinimą sprendimu dėl „Apple“

JAV iždo sekretorius Jacobas Lew trečiadienį dar kartą išreiškė prezidento Baracko Obamos administracijos nepasitenkinimą Europos Sąjungos sprendimu nurodyti JAV technologijų kompanijai „Apple“ sumokėti nesumokėtus mokesčius.
„Apple“ Airijai turės sumokėti 13 mlrd. eurų
„Apple“ Airijai turės sumokėti 13 mlrd. eurų / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Europos Komisija anksčiau šią savaitę paskelbė, kad „Apple“ – didžiausią vertę pasaulyje turinti kompanija – Airijai yra skolinga 13 mlrd. eurų mokesčių, nes Dublinas neteisėtai sudarė „iPhone“ telefonų gamintojai ypatingų mokestinių sąlygų.

„Mes nerimaujame, kad Europos Komisija naudoja valstybinės pagalbos teoriją kurti mokesčių įstatymus ir tai daro retroaktyviai bei viršydama nacionalinės mokesčių tarnybos įgaliojimus“, – Vašingtone sakydamas kalbą pareiškė J. Lew.

Antradienį Baltieji rūmai pareiškė, kad ES veiksmai „Apple“ atžvilgiu yra „vienašališki“ ir „nesąžiningi“.

B. Obamos administracija pati imasi veiksmų kovai su korporacijų mokesčių vengimo schemomis, vadinamomis mokesčių inversijomis. J. Lew teigė, kad JAV mokesčių reformos dar nėra baigtos, o Europos veiksmai sukuria ekonominę neapibrėžtumą, nesąžiningai koncentruojami į JAV kompanijas ir tokiomis priemonėmis esą siekiama skverbtis į JAV mokestinę bazę.

Savo ruožtu buvęs JAV demokratas senatorius Carlas Levinas, vadovavęs Kongreso vykdytiems tyrimams dėl bendrovių mokesčių vengimo, antradienį išplatintame pareiškime sakė, kad Europos tarnybos pagrįstai siekia susigrąžinti mokesčius, kuriuos JAV mokesčių tarnyba nesugebėjo surinkti, o „Apple“ vengė.

„JAV mokesčių tarnyba nesugebėjo tų pajamų apmokestinti dešimtmetį ar daugiau,– sakė jis. – JI buvo pasyvi, todėl Europa nusprendė užpildyti vakuumą. Gėda, jog „Apple“ vengia mokesčių JAV. Gėda Mokesčių tarnybai, kuri nesugebėjo užkirsti kelią „Apple“ mokesčių vengimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius