Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Whole Foods“ JAV nustos pardavinėti kalinių pagamintą produkciją

JAV mažmeninės prekybos tinklas „Whole Foods Market“ paskelbė, kad nuo kitų metų balandžio nebepardavinės kalinių pagamintų produktų. Tokį sprendimą bendrovė priėmė po neseniai įvykusių demonstracijų Hiustone, kuriose buvo piktinamasi tuo, kad įmonė naudojasi kalinių darbu, rašo naujienų svetainė npr.org.
„Whole Foods Market“
„Whole Foods Market“ / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Vienas iš protestų organizatorių Michaelas Allenas tikino, kad „Whole Foods“ prisidėjo prie kalinių išnaudojimo, nes jiems yra mokamos itin mažos algos.

Šiuo metu „Whole Foods“ parduotuvių lentynose kai kurie žuvų ir pieno produktai yra pagaminti naudojant kalinių darbo jėgą.

„Žmonės įkalinami, o tada verčiami dirbti už grašius, lyginant už kokią kainą jų pagaminta produkcija yra parduodama“, – teigia M.Allenas.

Šiuo metu „Whole Foods“ parduotuvių lentynose kai kurie žuvų ir pieno produktai yra pagaminti naudojant kalinių darbo jėgą.

Su įkalinimo įstaigomis bendradarbiaujančios įmonės apmoko kalinius melžti ožkas ir auginti žuvis. Skelbiama, kad vienoje iš Kolorado valstijoje įsikūrusių įkalinimo įstaigų dirba apie 1600 kalinių.

Patys „Whole Foods“ atstovai teigia, kad bendrovei kalinių įdarbinimo programa atrodė pagirtina, nes tokiu būdu laisvės atėmimo bausme nubaustiems asmenims būdavo padedama įgyti įgūdžių ir užsidirbti pinigų patiems.

Vis dėlto, dėl kilusio dalies pirkėjų nepasitenkinimo bendrovė nusprendė iš prekybos išimti kalinių pagamintus maisto produktus.

Nors priešininkai „Whole Foods“ praktiką vadina vergove, tačiau kiti pažymi, kad yra pastebėta tendencija, jog dirbantys kaliniai rečiau pasižymi recidyvistiniu elgesiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius