Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 18 /14:59

Jurbarkas turi nutraukti 8 mln. eurų vertės sutartį su „Kretingos maistu“

Jurbarko valdžia turi nutraukti pernai balandį pasirašytą 7,8 mln. eurų (27 mln. litų) vertės sutartį su viešąja įstaiga „Kretingos maistas“, nusprendė Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT).
Eurai
Ričardas Juška / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal ją pastaroji įsipareigojo 10 metų teikti maitinimo paslaugas rajono ugdymo įstaigoms, suremontuoti patalpas bei įrengti maisto ruošimo įrangą.

Viešųjų pirkimų tarnyba kovo 13 dieną paskelbė išvadą, kad sutartis turi būti pripažinta niekine ir nutraukta.

Tarnybos teigimu, Jurbarko valdžios skelbto konkurso dokumentuose nebuvo nurodyti dalyvio kvalifikacijos reikalavimai, susiję su darbų ir prekių pirkimu, taip pat perkamų prekių ir paslaugų kiekiai bei pristatymo terminai., techninės specifikacijos.

Tarnybai taip pat užkliuvo tai, kad sutartis buvo sudaryta 10-čiai metų, Jurbarko rajono valdžiai nepagrindus sprendimo sudaryti sutartį ilgesniam nei 3 metų laikotarpiui.

Be to, pasak VPT, nebuvo nustatyti jokie reikalavimai investicijoms į darbus ir prekes.

„Tuo perkančioji organizacija pažeidė Viešųjų pirkimų įstatyme įtvirtintą skaidrumo principą, nes darbų atlikimo grafikų sudarymą numatė tik su pirkimo laimėtoju, jau sutarties vykdymo metu, kiekvienais metais, o prekių tiekimo grafikų iš viso nenumatė“, – teigiama VPT išvadoje.

Tarnybai taip pat užkliuvo tai, kad sutartis buvo sudaryta 10-čiai metų, Jurbarko rajono valdžiai nepagrindus sprendimo sudaryti sutartį ilgesniam nei 3 metų laikotarpiui.

7,8 mln. eurų (27 mln. litų) vertės sutartį su „Kretingos maistu“ savivaldybės administracija pasirašė pernai balandį ir ketino įsigyti 4,7 mln. eurų vertės (per 10 metų) maitinimo paslaugų, apie 502,5 tūkst. eurų vertės patalpų remonto darbų ir apie 925 tūkst. eurų vertės įrangą.

Viešojo pirkimo ataskaitoje nurodoma, kad konkurse taip pat dalyvavo bendrovės „Pontem“ ir „Dussmann Service“, tačiau jų pasiūlymai buvo atmesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius