Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kabelinės televizijos asociacijos vadovė Vaiva Žukienė: „Kabelinės televizijos turėtų sustabdyti „Piervyj Baltijskij kanal“ transliacijas“

Teismui pirmadienį trims mėnesiams sustabdžius kai kurių rusų kalba transliuojančio „Piervyj Baltijskij kanal“ (PBK) dalies programų retransliavimą Lietuvoje, šalies kabelinės televizijos asociacijos vadovė mano, jog dauguma šių televizijų operatorių tiesiog išjungs kanalo retransliavimą, nes įgyvendinti teismo sprendimą bus sunku.
„Microsoft“ sprendimas leidžia valdyti televizorių nenaudojant pultelio.
Televizija / 123rf nuotr.

„Komisijos sprendimas buvo priimtas trečiadienį ir visi operatoriai susidėliojo savo planus ateičiai. Aš manau, kad didžiosios kabelinės, kurios pajėgs techniškai tai įgyvendinti, tą turbūt ir padarys, o tos, kurios negalės to padaryti, tiesiog išjungs patį kanalą. Nelabai įsivaizduoju, kaip operatoriai galėtų sekti, kuri programa yra rusiška, o kuri yra Europos Sąjungos šalyje pagaminta. Tai yra labai didelis papildomas darbas, reikia turėti tinklelius, žinoti, kas yra gamintojai“, – BNS sakė asociacijos prezidentė Vaiva Žukienė.

„Manau, kad dauguma tiesiog pasirinks išjungti kanalą. Mažesni, manau, tikrai nesivargins ir išjungs tą kanalą. Mes šiandien paklausėme operatorių, ką jie darys“, – pridūrė ji.

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininkas Edmundas Vaitekūnas BNS sakė, jog komisija laukia oficialaus teismo sprendimo.

„Informuosime kabelinių televizijų operatorius, kad tą nutarimą reikia įgyvendinti. Po to svarstysime, žinoma, labai svarbu, kokius sprendimus priims mūsų kolegos Latvijoje. Kiek žinau, jie svarstė tą situaciją, kadangi jie yra išdavę licenciją“, – BNS sakė E.Vaitekūnas.

Anto jo, kabelinių televizijų operatoriai nuo antradienio privalės apriboti PBK retransliavimą.

„Jau nuo rytojaus privalo“, – BNS sakė jis, paklaustas, kada operatoriai turės nutraukti rusiškų programų retransliavimą.

Kol kas tik kabelinė televizija „Cgates“ yra sustabdžiusi PBK retransliavimą.

Teismo sprendimu per kanalą negalės būti rodomos Rusijoje ir kitose ne Europos Sąjungos (ES) šalyse sukurtos laidos. Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija penktadienį kreipėsi į teismą, prašydama sankcionuoti jos sprendimą įpareigoti Lietuvos retransliuotojus laikinai – trims mėnesiams – sustabdyti PBK programų, sukurtų ne ES šalyse, retransliavimą Lietuvoje.

Radijo ir televizijos komisija sprendimą priėmė po to, kai per PBK parodyta melaginga propagandinė laida apie Sausio 13-ąją. Joje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

„Piervyj Baltijskij kanal“ penktadienį pareiškė, jog kanalo transliacijų išjungimą be atitinkamo teismo sprendimo traktuoja kaip neteisėtą.

Praėjusį penktadienį atsistatydino „Piervyj Baltijskij kanal“ valdančio holdingo vadovė Lietuvoje Jolanta Butkevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius