-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno LEZ įpusėjo automobilių ir ūkio mašinų detalių kūrimo bei projektavimo centro statybos

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) jau įpusėjo modernaus automobilių ir ūkio mašinų detalių kūrimo bei projektavimo centro statybos, kurias vykdo YIT Kausta.
Kauno LEZ investuotojai vykdo didžiausią plėtrą Kauno regione
Kauno LEZ investuotojai vykdo didžiausią plėtrą Kauno regione / Kauno LEZ iliustr.

UAB „Enzi ir partneriai“ įgyvendina projektą „UAB „HRS Baltic“ naujų detalių prototipų kūrimas bandomosios, eksperimentinės, technologinės plėtros sąlygomis. Parama projektui gauta iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų. Projektui skirtas finansavimas – 11,5 mln. Lt.

Centro didžiąją dalį užims matavimų ir projektavimo laboratorija, taip pat bus įrengta ir bandymų laboratorija.

Projektas planuojamas įgyvendinti iki 2015 liepos mėn., kada bus vykdomas naujų detalių projektavimas, gamyba ir kompleksinis testavimas. Centro didžiąją dalį užims matavimų ir projektavimo laboratorija, taip pat bus įrengta ir bandymų laboratorija. Potencialūs klientai – garsiausi automobilių, ūkio technikos gamintojai, tokie kaip „BMW“, „Audi“, „Mercedes“, „Porsche“, „Lamborghini“ ir kiti. Centre bus įdarbinti apie 60 aukščiausio lygio specialistų, o bendros investicijos sieks daugiau nei 20 mln. litų.

„Šioje laboratorijoje bus atliekami moksliniai tyrimai, kurių rezultatai svarbūs tobulinant įrankių gamybos procesą ir kokybę. Kuriant darbo vietas orientuosimės į aukštos kvalifikacijos specialistus, taip sukurdami pridėtinę vertę Kauno regiono darbo rinkai. Apsispręsdami plėsti veiklą Kauno laisvoje ekonominėje zonoje taip pat įvertinome jau išplėtotą infrastruktūrą ir geografinį pranašumą, kurie ypač naudingi mūsų verslo plėtrai“, – teigė bendrovės UAB „Enzi ir partneriai” akcininkas Wladislawas Enzi.

Įgyvendinus projektą, UAB „Enzi ir partneriai„ gamybos plotas sieks 2500 kvadratinių metrų. Tačiau ateityje planuojama jį išplėsti iki 10.000 kv. m.

„Kauno LEZ veiklą plėtoja daug įmonių, veikiančių skirtinguose sektoriuose. UAB „Enzi ir partneriai“ atvers naują nišą šioje teritorijoje įkurdami vieną moderniausių detalių kūrimo bei projektavimo centrų Baltijos šalyse. Tad platus įmonių veiklos spektras gali būti naudingas plėtojant tarpusavio bendradarbiavimą ir pritraukiant naujų investuotojų“, – sako Vytas Petružis, Kauno LEZ valdymo bendrovės direktorius.

Pasak V. Petružio, pritraukiant vis naujas investicijas į Kauno laisvąją ekonominę zoną, tendencijos išlieka panašios – potencialūs investuotojai dažniausiai įvertina ne tik mokestines lengvatas, tačiau ir patogios vietos, parengtos infrastruktūros bei sukauptos kompetencijos veiksnius.

Planuojama, kad UAB „Enzi ir partneriai“ pusę apyvartos sudarys automobilių pramonė, o kiti 50 proc. – pardavimų ir sutarčių baldų, elektronikos ir statybos sektoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius