Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kečupo gamintojas „Suslavičius-Felix“ nusitaikė į Rytus

Pernai didžiausio kečupo gamintojo Baltijos šalyse UAB „Suslavičius-Felix“ pajamos siekė 24,23 mln. litų ir buvo 11,8 proc. didesnės nei 2012 metais. Prie augimo labiausiai prisidėjo eksportas, kuris 2013 metais sudarė 28,7 proc. visos apyvartos ir pernai, lyginant su 2012 metais, augo greičiau nei pajamos – 18,1 proc., Toliau plėsti eksportą bendrovė ketina Rytuose, kur šiuo metu aktyviai dalyvauja parodose ir mezga verslo ryšius.
„Suslavičius-Felix“ generalinis direktorius Darijus Taraila
„Suslavičius-Felix“ generalinis direktorius Darijus Taraila / BFL nuotr.

„Prie eksporto augimo prisidėjo ir gautos Europos Sąjungos paramos lėšos. Deja, pastarieji įvykiai Rusijoje ir Ukrainoje šiek tiek koreguoja mūsų eksporto geografiją ir planus, tačiau net ir esant tokiai situacijai tikimės stabilaus augimo“, – sakė bendrovės generalinis direktorius Darijus Taraila.

Svarbiausias tikslas, kurį bendrovei pavyko pasiekti naudojant ES paramos lėšas, tai užmegzti ryšius 2012 metais dalyvavus įvairiose tarptautinėse parodose tokiose, kaip „World Food Azerbaijan 2012“, „World Food Moscow 2012“, „World Food Kazachstan 2012“ ir „Prod Expo 2013 Moscow“. Jose užmegzti verslo ryšiai bus vystomi toliau, siekiant pasirašyti sutartis ir įsitvirtinti bei padidinti pardavimų apimtis tikslinėse valstybėse.

Pastarieji įvykiai Rusijoje ir Ukrainoje šiek tiek koreguoja mūsų eksporto geografiją ir planus, tačiau net ir esant tokiai situacijai tikimės stabilaus augimo, – sakė bendrovės generalinis direktorius Darijus Taraila.

„Jau daugelį metų vienos didžiausių mūsų bendrovės eksporto rinkų yra Baltijos šalys, tačiau gavę paramą iš ES fondų stipriname savo pozicijas Rytų rinkose. Šiose šalyse labai svarbu dalyvauti parodose ir tiesiogiai susitikti su potencialiais klientais, nes asmeninis kontaktas čia labai vertinamas. Tikime, kad padėjome rimtus pamatus plėtrai į Rytus“, – sakė D.Taraila.

Greito apyvartumo prekių gamintojas ir platintojas UAB „Suslavičius-Felix“ turi didesnę kaip 19 metų gamybinę patirtį. Įmonė yra didžiausias kečupo gamintojas Baltijos šalyse, o Lietuvoje yra rinkos lyderis ir užima 31,9 proc. kečupo rinkos.

UAB „Suslavičius-Felix“ priklauso įmonių grupei „Orkla ASA“ ir yra jos grupės „Orkla Foods“ dalis.

„Orkla ASA“ veikia ne tik Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Suomijoje bei Baltijos šalyse, bet taip pat Indijoje, Čekijoje, Austrijoje, Lenkijoje ir Rusijoje. „Orkla ASA“ taip pat yra vienas didžiausių tiekėjų visai Europos kepyklų rinkai. Grupės apyvarta 2013 metais siekė 14 mlrd. litų, joje dirba apie 17 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius